Maku

Porkkana- ja palsternakkaranskikset

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Juuresranskalaiset ovat saavat lisämakua inkivääriglaseerauksesta. Tutut linssit valmistetaan tällä kertaa herkulliseksi hummus-tahnaksi, johon lisätään seesamitahnaa, paksua jogurttia ja tilkka tulista chilikastiketta. Porkkana- ja palsternakkaranskalaiset hummusdipin kanssa hurmaavat varmasti!
GL
MU
4.5
0
Julkaistu: 23.2.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 500 gporkkanaa
  • 500 gpalsternakkaa
  • 2 rklvoita
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rkltuoretta inkivääriä (silputtuna)
  • 2 rklruokosokeria
  • 1 tlsuolaa

Linssihummus

  • 1 1/2 dllinssejä (vihreitä)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 1/2 tljauhettua korianteria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 rklchilikastiketta
Tulosta

Pese porkkanat ja palsternakat huolellisesti mutta älä kuori niitä. Halkaise ja leikkaa juurekset 4–6 lohkoksi. Jaa porkkanat ja palsternakat uunipellille.

Kuumenna voi ja öljy pannussa. Kuullota siinä inkivääriä hetki keskilämmöllä. Lisää sokeri ja suola ja sekoita, kunnes sokeri on hieman liuennut. Valuta seos heti tasaisesti porkkanoille ja palsternakoille.

Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia tai kunnes ne kypsyvät ja saavat kauniin värin.

Valmista linssihummus. Huuhtele linssit siivilässä ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta linssit ja siirrä ne monitoimikoneen kulhoon. Soseuta linssit hienoksi. Lisää öljy, tahini, korianteri ja suola. Pyöräytä tasaiseksi ja tarkista maku.

Siirrä hummus kulhoon. Sekoita siihen huolimattomasti jogurtti ja chilikastike niin, että hummukseen jää raitoja.

Tarjoa inkivääriglaseeratut porkkana- ja palsternakkaranskalaiset linssihummuksen ja hyvän leivän kera.

Kommentoi »