4,8(4)
Porkkalakiusaus – lohikiusauksen vegaaninen versio ihastuttaa savuisella pikaporkkalalla
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min
Porkkalakiusaus on lohikiusauksen vegaaninen versio. Kalattomassa kiusauksessa lohi korvataan kivan savuisella, porkkanasta tehdyllä pikaporkkalalla, joka muistuttaa kylmäsavulohta. Tämän lähemmäksi kalatonta kalakiusausta on vaikea päästä.
12.10.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Pikaporkkala
4porkkanaa
1 rklrypsiöljyä
2 tlnestesavua (esim. Poppamies Jalosavu)
2 tlvalkoviinietikkaa
1 tlsokeria
Kiusaus
8perunaa
3 kevätsipulinvartta
50 gtuoretta tilliä
300 gpikaporkkalaa (katso ohje yllä)
2 dlkasvikermaa (esim. Planti)
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Porkkalakiusaus valmistuu helposti näin:

  1. Keitä porkkanat kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja kuori porkkanat.
  2. Leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi pitkittäin veitsellä tai juustohöylällä.
  3. Sekoita keskenään öljy, nestesavu, viinietikka ja sokeri. Kaada kastike porkkanaviipaleiden päälle ja nosta jääkaappiin marinoitumaan.
  4. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipulit ja tilli.
  5. Kokoa kiusaus ja lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunoita, kevätsipulia, tilliä ja pikaporkkalaa. Voit kaataa joukkoon myös hieman porkkalan marinointilientä.
  6. Sekoita suola ja pippuri kasvikerman joukkoon. Kaada seos öljyttyyn vuokaan.
  7. Paista porkkalakiusausta 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo