0(0)
Popcornpallot – rouskuva tikkari on talvijuhlan hauskin tarjottava
Munaton
Gluteeniton
20 min
Suolaisenmakeat vaahtokarkki-popparipallot kuorrutetaan valkosuklaalla.
Julkaistu 12.9.2023
Kaikkien aikojen Joulu
Reseptin ainekset
20 kpl
1 psmikropopcorneja (100 g)
75 gvoita tai margariinia
1 psvaahtokarkkeja (250 g)
200 gvalkosuklaata
Lisäksi
1 dlkoristerakeita
  1. Kypsennä popcornit pakkauksen ohjeen mukaan mikrossa.
  2. Sulata voi isossa kulhossa mikrossa. Lisää joukkoon vaahtokarkit ja kääntele niin, että voi sekoittuu kauttaaltaan karkkeihin. Laita kulho takaisin mikroon ja kuumenna täydellä teholla kymmenen sekunnin pätkissä. Kun vaahtokarkit alkavat sulaa, massa turpoaa, joten sekoita se välillä tasaiseksi.
  3. Ota kulho mikrosta, lisää popcornit vaahtokarkkiseokseen ja kääntele tahmea seos nopeasti popcornien joukkoon. Anna massan jäähtyä hetki.
  4. Sulata suklaa mikrossa muutaman kymmenen sekunnin lämmityskerroilla ja sekoita välillä. Pyörittele jäähtyneestä popcornmassasta kevyesti öljytyin käsin palloja. Dippaa pallot suklaassa, ripottele pinnalle rakeita ja paina palloihin halutessasi jäätelötikut. Laita pallot leivinpaperille jäähtymään.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.