Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää maito.
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa. Kääntele sitruunankuoriraaste joukkoon.
Annostele taikina 12 muffinivuokaan täyttäen vuoasta noin 2/3. Paista 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Tee kuorrute. Vatkaa voita kulhossa muutama minuutti sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri pienissä erissä. Lisää viimeisenä kinuskikastike ja sekoita se huolellisesti joukkoon. Laita pursotinpussiin tähtitylla, kaavi kuorrute pussiin ja pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle.
Mittaa keskikokoiseen kattilaan vesi, siirappi ja sokeri. Lämmitä noin 150-asteiseksi, lisää sitten joukkoon voi ja lämmitä seosta, kunnes se saavuttaa noin 170 asteen lämpötilan.
Siirrä kattila pois liedeltä, sekoita popcornit joukkoon ja kaada seos leivinpaperin päälle pellille. Laita seoksen päälle toinen leivinpaperi ja painele seosta matalammaksi. Anna jäähtyä. Murskaa popcorn-karamellipaloiksi ja asettele kuppikakkujen päälle.
Vinkki!
Korvaa 0,5 desiä vehnäjauhoista tummalla kaakaojauheella ja lisää 100 grammaa suklaarouhetta, niin saat suklaiset kuppikakut.