Kotivinkki

Polkapullat – karkkikeppien inspiroimat pullat täytetään appelsiinivoilla ja koristellaan värikkäällä raidoituksella

2 h 10 min
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen1 h 25 min
Polkapullat voi raidoittaa myös perinteisiä polkakeppejä jäljitellen punavalkoisiksi. Herkuttele pullilla heti tai ripusta appelsiinivoilla täytetyt leivonnaiset esille nauhaan tai kuuseen.
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (25–27 kpl)

  • 25 ghiivaa
  • 2½ dltäysmaitoa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 2 tlpiparkakkumaustetta
  • 1kananmuna
  • 6–7 dlvehnäjauhoja
  • 100 gpehmeää voita

Täyte

  • 50 gpehmeää voita
  • ½ dlsokeria
  • 1(luomu)appelsiininkuori

Voiteluun

  • 1kananmuna

Koristeluun

  • 2 rklvettä
  • n. 2 dltomusokeria
  • vihreää elintarvikeväriä
Tulosta

Polkapullat valmistetaan näin:

  1. Liuota hiiva lämpimään maitoon. Lisää joukkoon mausteet ja muna. Alusta joukkoon noin 2/3 jauhoista. Lisää voi ja loput jauhot. Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
  2. Sekoita keskenään täytteen voi, sokeri ja raastettu appelsiinin kuori.
  3. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy ja levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi levylle. Käännä levyn pitkä sivu kaksin kerroin ja leikkaa levystä noin 1,5 sentin paksuisia tankoja. Pyöritä tangot kierteille ja taita kepin muotoon leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota vielä noin 30 minuuttia liinan alla
  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele pullat ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä.
  5. Mittaa kahteen pieneen kulhoon molempiin ruokalusikallinen vettä ja reilu desi tomusokeria. Värjää toinen tomusokerikuorrute vihreäksi elintarvikevärillä. Raidoita pullat tomusokerikuorrutteilla.
MITÄ PIDIT?
0