Jälkkäripöydän söpöläiset! Päältä rapeat ja sisältä sopivan sitkeät polkapavlovat tarjoillaan kermavaahdon, karpaloiden ja piparminttusiirappin kera
3 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
3 h Pinkillä siirapilla viimeistellyt polkapavlovat voisi syödä jo silmillään! Kirpsakat karpalot tasapainottavat makeaa marenkia. Nappaa jouluisen jälkiruoan ohje.
GL
4.3
Kuvat
Julkaistu 14.12.2022

Jälkkäripöydän söpöläiset! Päältä rapeat ja sisältä sopivan sitkeät polkapavlovat tarjoillaan kermavaahdon, karpaloiden ja piparminttusiirappin kera
Reseptin ainekset (6–7 annosta)
- 6valkuaista
- 1/4 tlsuolaa
- 3 dlerikoishienoa sokeria
- 1 tlvalkoviinietikkaa
- 2 tlmaissitärkkelystä
Täyte
- 2 dlkuohukermaa
- 250 gmascarponejuustoa
- 3 dlkarpaloita (pakaste)
- 2 rkltomusokeria
- 6polkkakarkkia
Polkasiirappi
- 2 dlvettä
- 2 dlsokeria
- 100 gpolkkakarkkeja (esim. Grenna)
- (piparminttuaromia, punaista elintarvikeväriä)
Polkapavlovat – ohje:
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Lisää sokeri erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa valkoviinietikka ja maissitärkkelys lopuksi vaahtoon.
- Lusikoi vaahdosta 6–7 leivoskokoista kekoa leivinpaperin päälle pellille. Paina keon keskelle lusikalla pieni syvennys.
- Paista pavlovia 100-asteisessa uunissa 2–3 tuntia.
- Tee polkasiirappi. Rouhi karkit muruiksi. Mittaa vesi, sokeri ja karkkimuru kattilaan. Keitä siirappia keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes se alkaa hieman paksuuntua. Nosta sivuun ja jäähdytä. Siirappi paksuuntuu lisää jäähtyessään. Jos haluat siirappiin vahvemman piparmintun maun tai punaisemman värin, lisää piparminttuaromia ja elintarvikeväriä.
- Vaahdota kerma ja mascarpone. Makeuta jäiset karpalot tomusokerilla. Täytä pavlovat vaahdolla ja marjoilla. Viimeistele polkapavlovat polkasiirapilla ja karkkimuruilla.
Vinkki!
Viinietikan tai muun hapon, kuten sitruunanmehun, ansiosta pavlova kuivuu pinnasta rapeaksi, mutta jää sisältä toffeemaisen tahmeaksi.

Dumle-juustokakku – taivaallinen toffeeviettelys huipentaa herkkuhetken!
Maku

Appelsiininen juustokakku ja tuhti brownie samassa suupalassa! Fazerina-juustokakkubrownie saa maistelijat huokailemaan onnesta
Maku

Vihreä kuula -kääretorttu – kierrä herkkurullaan kermaista päärynätäytettä ja lempimarmeladien makua
Maku

Marenkikranssi – joulun kaunein jälkiruoka
Maku

Valkosuklaa-piparminttupiirakka on polkakarkkien ystävän unelmien leivonnainen
Meillä kotona

Polka-juustokakkupiirakka – ilman uunia valmistuva rapsakka piirakka on täydellinen jouluherkku (ja söpö kuin mikä!)
Maku

Polkadonitsit – piparmintulta maistuvat jouluherkut paistuvat näpsäkästi uunissa
Kotivinkki

Jouluinen tiramisu – klassikkojälkkärin jouluversio viettelee kinuskikerman ja itse keitetyn karpalohillon yhdistelmällä
Meillä kotona