Maku

Jälkkäripöydän söpöläiset! Päältä rapeat ja sisältä sopivan sitkeät polkapavlovat tarjoillaan kermavaahdon, karpaloiden ja piparminttusiirappin kera

3 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
3 h
Pinkillä siirapilla viimeistellyt polkapavlovat voisi syödä jo silmillään! Kirpsakat karpalot tasapainottavat makeaa marenkia. Nappaa jouluisen jälkiruoan ohje.
GL
4.3
0
Julkaistu 14.12.2022


Reseptin ainekset (6–7 annosta)

  • 6valkuaista
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3 dlerikoishienoa sokeria
  • 1 tlvalkoviinietikkaa
  • 2 tlmaissitärkkelystä

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 3 dlkarpaloita (pakaste)
  • 2 rkltomusokeria
  • 6polkkakarkkia

Polkasiirappi

  • 2 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 100 gpolkkakarkkeja (esim. Grenna)
  • (piparminttuaromia, punaista elintarvikeväriä)
Tulosta

Polkapavlovat – ohje:

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  2. Lisää sokeri erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa valkoviinietikka ja maissitärkkelys lopuksi vaahtoon.
  3. Lusikoi vaahdosta 6–7 leivoskokoista kekoa leivinpaperin päälle pellille. Paina keon keskelle lusikalla pieni syvennys.
  4. Paista pavlovia 100-asteisessa uunissa 2–3 tuntia.
  5. Tee polkasiirappi. Rouhi karkit muruiksi. Mittaa vesi, sokeri ja karkkimuru kattilaan. Keitä siirappia keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes se alkaa hieman paksuuntua. Nosta sivuun ja jäähdytä. Siirappi paksuuntuu lisää jäähtyessään. Jos haluat siirappiin vahvemman piparmintun maun tai punaisemman värin, lisää piparminttuaromia ja elintarvikeväriä.
  6. Vaahdota kerma ja mascarpone. Makeuta jäiset karpalot tomusokerilla. Täytä pavlovat vaahdolla ja marjoilla. Viimeistele polkapavlovat polkasiirapilla ja karkkimuruilla.

Vinkki!

Viinietikan tai muun hapon, kuten sitruunanmehun, ansiosta pavlova kuivuu pinnasta rapeaksi, mutta jää sisältä toffeemaisen tahmeaksi.

Kommentoi »