Maku

Polkamarengit

1 h 40 min
4.57
0

Jouluiset polkamarengit ovat näyttäviä mutta valmistuvat yllättävän helposti! Punaraitaiset minimarengit maistuvat piparmintulta sekä tummalta suklaalta ja koristavat vaikka joulupöydän.
Tulosta
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo

Ainekset (40 kpl)

  • 3 kplkananmunan valkuaista
  • 1 3/4 dlsokeria (150 g)
  • 1/2 tlpiparminttu-uutetta
  • punaista elintarvikeväriä (geelimäistä)
  • 100 gtummaa suklaata

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Mittaa sokeri ja valkuaiset metallikulhoon. Kiehauta isossa kattilassa vesi ja aseta metallikulho poreilevan veden päälle. Sekoittele kunnes sokeri on liuennut valkuaisiin, noin parin minuutin ajan. Ota pois kattilan päältä.

Vatkaa seosta käsivatkaimella muutaman minuutina ajan voimakkaasti kunnes seos on kiiltävää ja jäykkää. Marengin tulee olla niin jäykkää, että siihen muodostuu jämäköitä pyörteitä ja kulhon voi nostaa ylösalaisin pään päälle ilman, että marenki lähtee valumaan. Sekoita joukkoon piparminttu-uute.

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen.

Sivele pitkällä puutikulla tai pillillä kertakäyttöisen pursotinpussin sisälle pystyyn raitoja kärjestä asti, tee noin neljä tai viisi pystyraitaa. 

Lusikoi marenki varovaisesti pursotinpussin sisään, leikkaa pussin pää auki ja pursota marengista pienehköjä nokareita uuninpellille, noin 20 marenkia per pelti. 

Paista marenkeja uunissa n. 40 minuutin ajan, marengit eivät saa ruskistua. Sammuta sitten uuni ja anna kuivua uunissa n. puoli tuntia. Ota marengit huoneenlämpöön ja anna jäähtyä täysin.

Sulata suklaa ja kasta marenkien pohjat tummaan suklaaseen. Laita leivinpaperin päälle jähmettymään.

Marengit säilyvät pitkään huoneenlämmössä ilmatiiviisti säilöttyinä..

- Varo käyttämästä glyserolia sisältävää elintarvikeväriä, valkuaisvaahto saattaa muuten lässähtää!
MITÄ PIDIT?
4.57