4,5(2)
Polkadonitsit – piparmintulta maistuvat jouluherkut paistuvat näpsäkästi uunissa
25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min
Polkadonitsit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Jos et omista donitsipeltiä, käytä leivonnassa muffinipeltiä ja tee paistettuihin donitseihin reiät omenaporalla.
Julkaistu 20.12.2019
Kotivinkki
Reseptin ainekset 12 kpl
½ dlöljyä
1¼ dlpiimää
1kananmuna
1 dlsokeria
1 tlpiparminttuaromia (Dr. Oetker)
2 dlvehnäjauhoja
1 dlkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
½ tlruokasoodaa
ripaussuolaa
öljyä voiteluun
Kuorrutus
2 rklvettä
½ tlpiparminttuaromia
1½ dltomusokeria
Koristeluun
1 dlpolkakarkkeja murskattuna

Polkadonitsit valmistetaan näin:

  1. Sekoita kulhossa öljy, piimä, muna, sokeri ja piparminttuaromi. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi mutta älä vaivaa.
  2. Öljyä donitsi- tai muffinipellin kolot. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota rinkuloiksi puoleenväliin donitsipellin koloja. Paista 200 asteessa 7–8 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  3. Irrota jäähtyneet donitsit pelliltä leivinpaperin päälle. Jos käytät muffinipeltiä, tee donitseihin reiät omenaporalla.
  4. Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Lusikoi kuorrutusta donitseille ja viimeistele ne polkkakarkeilla.
Kommentoi »