Polkadonitsit – piparmintulta maistuvat jouluherkut paistuvat näpsäkästi uunissa
25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min
Polkadonitsit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Jos et omista donitsipeltiä, käytä leivonnassa muffinipeltiä ja tee paistettuihin donitseihin reiät omenaporalla.

Reseptin ainekset 12 kpl
½ dlöljyä
1¼ dlpiimää
1kananmuna
1 dlsokeria
1 tlpiparminttuaromia (Dr. Oetker)
2 dlvehnäjauhoja
1 dlkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
½ tlruokasoodaa
ripaussuolaa
öljyä voiteluun
Kuorrutus
2 rklvettä
½ tlpiparminttuaromia
1½ dltomusokeria
Koristeluun
1 dlpolkakarkkeja murskattuna
Polkadonitsit valmistetaan näin:
- Sekoita kulhossa öljy, piimä, muna, sokeri ja piparminttuaromi. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi mutta älä vaivaa.
- Öljyä donitsi- tai muffinipellin kolot. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota rinkuloiksi puoleenväliin donitsipellin koloja. Paista 200 asteessa 7–8 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
- Irrota jäähtyneet donitsit pelliltä leivinpaperin päälle. Jos käytät muffinipeltiä, tee donitseihin reiät omenaporalla.
- Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Lusikoi kuorrutusta donitseille ja viimeistele ne polkkakarkeilla.