Kotivinkki

Polkadonitsit – piparmintulta maistuvat jouluherkut paistuvat näpsäkästi uunissa

25 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen10 min
Polkadonitsit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Jos et omista donitsipeltiä, käytä leivonnassa muffinipeltiä ja tee paistettuihin donitseihin reiät omenaporalla.
0
0
Kuvat Sami Repo


Ainekset (12 kpl)

  • ½ dlöljyä
  • 1¼ dlpiimää
  • 1kananmuna
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlpiparminttuaromia (Dr. Oetker)
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlruokasoodaa
  • ripaussuolaa
  • öljyä voiteluun

Kuorrutus

  • 2 rklvettä
  • ½ tlpiparminttuaromia
  • 1½ dltomusokeria

Koristeluun

  • 1 dlpolkakarkkeja murskattuna
Tulosta

Polkadonitsit valmistetaan näin:

  1. Sekoita kulhossa öljy, piimä, muna, sokeri ja piparminttuaromi. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi mutta älä vaivaa.
  2. Öljyä donitsi- tai muffinipellin kolot. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota rinkuloiksi puoleenväliin donitsipellin koloja. Paista 200 asteessa 7–8 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  3. Irrota jäähtyneet donitsit pelliltä leivinpaperin päälle. Jos käytät muffinipeltiä, tee donitseihin reiät omenaporalla.
  4. Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Lusikoi kuorrutusta donitseille ja viimeistele ne polkkakarkeilla.
MITÄ PIDIT?
0