Maku

Polentarulla Härkis-täytteellä – tarjoa päivän arkiateria hauskasti kääretortun tapaan

30 min
VE
MA
GL
MU
0
0

Kullankeltaisen polentarullan sisään kiepautetaan chilillä maustettua tomaattista Härkis-täytettä. Kokonaisuuden kruunaa päälle ripoteltu juustoraaste.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 1 lvettä
  • 1 ¼ tlsuolaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 250 g (noin 3 ½ dl)polentasuurimoita

Täyte

  • 1punainen paprika
  • 10 cm:n palapurjoa
  • 250 ghärkistä
  • 1 prk (200 g)kaurafraichea (Oatly)
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 ½ tlchilimausteseosta
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsuolaa

Pinnalle

  • 2 dlvegaanista juustoa (esim. Violife for pizza)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Polentarulla valmistuu näin:

  1. Valmista ensin täyte. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja hienonna purjo.
  2. Kuullota paprikat ja purjot öljyssä pannulla. Lisää loput ainekset ja kuumenna sekoitellen. Jätä täyte kannen alle hautumaan miedolle lämmölle.
  3. Valmista polenta. Kiehauta vesi kattilassa, lisää suola ja öljy.
  4. Ripottele polentasuurimot joukkoon voimakkaasti sekoittaen, jotta ne eivät paakkuunnu. Keitä 4 minuuttia koko ajan sekoittaen.
  5. Levitä kuuma polenta nopeasti lastalla leivinpaperoidun uunipellin päälle levyksi (30 cm x 35 cm).
  6. Levitä lämmin täyte levylle ja rullaa levy kääretortun tapaan, kun polenta on vielä pehmeää eikä ehdi jähmettyä. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  7. Paista rullaa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes juusto on hieman sulanut.
  8. Leikkaa polentarulla viipaleiksi.
MITÄ PIDIT?
0