Maku

Polentamuffinit ihastuttavat keltaisella värillä ja chilin potkulla!

55 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0

Polentamuffinit ovat gluteeniton ja vegaaninen vaihtoehto, kun kaipaat pikapikaa valmistuvaa suolaista pikkusyötävää yllätysvieraille.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 kpl)

  • 2 rklpellavansiemenrouhetta ( esim. Risetti)
  • 1 dlvettä
  • 2 1/2 dlpolentaa (esim. Divella)
  • 3/4 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlkurkumaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 (100 g)kesäkurpitsaa
  • 1 (100 g) palsternakka
  • 2 dlkauramaitoa
  • 1 rklomenaviinietikkaa
  • 1-2 tlchilikastiketta (sriracha)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Polentamuffinit valmistuvat näin:

  1. Turvota pellavansiemenrouhetta vedessä 20 minuuttia.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Lisää raastettu, kuorittu kesäkurpitsa ja palsternakka. Lisää pellavaseos, kauramaito, omenaviinietikka ja sriracha.
  3. Sekoita taikinaksi ja jaa muffinivuokiin.
  4. Paista polentamuffinit 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0