Polentamuffinit ihastuttavat keltaisella värillä ja chilin potkulla!
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min
Polentamuffinit ovat gluteeniton ja vegaaninen vaihtoehto, kun kaipaat pikapikaa valmistuvaa suolaista pikkusyötävää yllätysvieraille.

Reseptin ainekset 12 kpl
2 rklpellavansiemenrouhetta ( esim. Risetti)
1 dlvettä
2 1/2 dlpolentaa (esim. Divella)
3/4 dlgluteenitonta jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlkurkumaa
1/4 tlmustapippuria
1/4 (100 g)kesäkurpitsaa
1 (100 g) palsternakka
2 dlkauramaitoa
1 rklomenaviinietikkaa
1-2 tlchilikastiketta (sriracha)
Polentamuffinit valmistuvat näin:
- Turvota pellavansiemenrouhetta vedessä 20 minuuttia.
- Yhdistä kuivat aineet. Lisää raastettu, kuorittu kesäkurpitsa ja palsternakka. Lisää pellavaseos, kauramaito, omenaviinietikka ja sriracha.
- Sekoita taikinaksi ja jaa muffinivuokiin.
- Paista polentamuffinit 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.