Maku

Polentamuffinit ihastuttavat keltaisella värillä ja chilin potkulla!

55 min
0
0

Polentamuffinit ihastuttavat keltaisella värillä ja chilin potkulla!

GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Polentamuffinit ovat gluteeniton ja vegaaninen vaihtoehto, kun kaipaat pikapikaa valmistuvaa suolaista pikkusyötävää yllätysvieraille.

Ainekset (12 kpl)

  • 2 rklpellavansiemenrouhetta ( esim. Risetti)
  • 1 dlvettä
  • 2 1/2 dlpolentaa (esim. Divella)
  • 3/4 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlkurkumaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 (100 g)kesäkurpitsaa
  • 1 (100 g) palsternakka
  • 2 dlkauramaitoa
  • 1 rklomenaviinietikkaa
  • 1-2 tlchilikastiketta (sriracha)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Polentamuffinit valmistuvat näin:

  1. Turvota pellavansiemenrouhetta vedessä 20 minuuttia.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Lisää raastettu, kuorittu kesäkurpitsa ja palsternakka. Lisää pellavaseos, kauramaito, omenaviinietikka ja sriracha.
  3. Sekoita taikinaksi ja jaa muffinivuokiin.
  4. Paista polentamuffinit 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0