Maku

Polenta-palsternakkalaatikko

2 h 40 min
3.5
1

Polenta-palsternakkalaatikko

GL
KA
MU
1
3.5
Teksti Sonja Blåberg, Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 3 kplpalsternakkaa (kuorittuna ja raastettuna )
  • 150 gsipulia (kuorittuna ja raastettuna )
  • 50 gvoita
  • 1 1/4 dlpolentaa
  • 2 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 kplvaniljatankoa
  • 7 dlkasvislientä
  • 2 dlruokakermaa
  • 125 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 2 rklvoita

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h

Voitele uunivuoka ja pane uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

Sulata kattilassa voi ja kuullota siinä palsternakkaraaste ja sipulit. Lisää polentasuurimot ja kääntele. Lisää valkoviini sekä halkaistu vaniljatangon pätkä. Kiehauta seos.

Lisää kasvisliemi. Kiehauta seos uudelleen ja lisää loput aineet. Kääntele tasaiseksi ja tarkista maku. Poimi joukosta vaniljatangon pätkä.

Kumoa seos uunivuokaan ja ripota päälle pähkinärouhe. Vuole polenta-palsternakkalaatikon pintaan muutama voinokare. Nosta polenta-palsternakkavuoka uuniin ja kypsennä laatikkoa noin 2 tuntia.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä