Kotivinkki

Poke-kakku – huippumehevä herkku, jossa yhdistyvät marjat ja suklaa

2 h
3
0

Poke-kakku – huippumehevä herkku, jossa yhdistyvät marjat ja suklaa

KA
0
3
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos
Poke-kakku on kuin rento täytekakku. Amerikkalaisen hittileivonnaisen juju on painella kypsään kakkuun koloja ja täyttää ne hillolla, jolloin tuloksena on huippumehevä herkku!

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 200 gvoita huoneenlämpöisenä
  • 2 dlsokeria
  • 3kananmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dltummaa kaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria

Täyte

  • 2 dlboysenmarja- tai vadelmasosetta tai vähäsokerista hilloa (esim. Den Gamle Fabrik)

Kuorrutus

  • 100 gmaitosuklaata
  • 2 dlvispikermaa

Koristeeksi

  • tuoreita boysenmarjoja

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Poke-kakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Yhdistä muiden aineiden joukkoon.
  2. Laita leivinpaperi neliönmuotoiseen, noin 20 x 20 -senttiseen vuokaan tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan, jonka koko on noin 15 x 23 cm. Kaada siihen taikina. Paista 175- asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä.
  3. Töki kypsään kakkuun reikiä melkein pohjaan asti puulusikan varrella. Levitä kakulle marjasose. Työnnä sosetta reikiin.
  4. Sulata paloiteltu suklaa. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa suklaasula joukkoon ohuena nauhana. Jos seos tuntuu liian löysältä, laita hetkeksi jääkaappiin. Lusikoi kakulle. Koristele halutessasi marjoilla.
MITÄ PIDIT?
3