Maku

Pohjolan salsa

25 min
0
0

Pohjolan salsa

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Kim Palhus
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

  • 1 kplkurkkua
  • 2 kplkevätsipulia
  • 1/2 kplkesäkurpitsaa
  • 1 kplpalsternakkaa (kuorittuna)
  • 10 kplretiisejä
  • 900 glanttua (kuorittuna)
  • 5 kplporkkanaa
  • 150 glehtiselleriä
  • 10 kpltomaattia
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 1 kplkeltaista paprikaa
  • 3 kplpunasipulia (kuorittuna)
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlomenaviinetikkaa
  • 1/2 rklsuolaa
  • 6 rklpersiljaa (hienonnettuna)
  • 6 rklpiparjuurta (raasteena)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Leikkaa kaikki kasvikset pieneksi kuutioksi.

Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Lisää kasviskuutiot kattilaan, älä pienennä lämpöä. Kuullota kasviksia, kääntele välillä, mutta älä ruskista. Kasviksista alkaa erottua nestettä, anna nesteen kiehua.

Lisää omenaviinietikka, suola ja hienonnettu persilja. Lisää lopuksi raastettu tuore piparjuuri. Älä keitä enää piparjuuren lisäämisen jälkeen.

Jäähdytä salsa ja anna maustua jääkaapissa vuorokausi ennen tarjoilua. Tarjoa Pohjolan salsaa kylmänä erilaisten grillattujen ruokien kanssa. Pohjolan salsa säilyy viileässä viikon.

•Ohje on melko suuri, mutta suuremmasta erästä tulee maukkaampi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä