Maku

Pohjoisen pojan poro-pita

45 min
4.1
0

Pohjoisen pojan poro-pita

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 500 gporonlihaa (jauhettuna)
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 1/2 dlkeskiolutta
  • 1/2 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 kplmunaa
  • 1 rkllihafondia
  • 1 rklgrillauskastiketta (Santa Maria Smokey bbq)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Mehevä kasvissalaatti

  • 200 gkukkakaalia
  • 200 glehtikaalia
  • 1 kplkevätsipulia
  • 100 gporkkanaa (kuorittuna)
  • 1 dlpuolukoita
  • 3/4 dlkurkkurelissiä
  • 3/4 dlkevytmajoneesia
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 6 kplpitaleipää
  • 300 gleipäjuustoa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Mittaa korppujauhot kulhoon. Sekoita joukkoon olut, sipulit, muna ja mausteet. Anna seoksen turvota 10 minuuttia.
Sekoita jauheliha joukkoon reippaasti. Muotoile öljytyin käsin murekemassasta 6 pihviä.
Valmista salaatti. Raasta kaikki kasvikset karkealla terällä kulhoon.
Lisää joukkoon jäiset puolukat, sinappi-kurkkusalaatti, majoneesi, sitruunamehu ja suola. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään vartin verran.
Grillaa pihvit kypsiksi molemmin puolin. Nosta grilliin pitaleivät ja kuumenna niitä pari minuuttia molemmin puolin.
Halkaise pitaleivät ja täytä poropihvillä, leipäjuustolla ja mehevällä kesäsalaatilla.
•Pohjoisen pojan poro-pitan kyytipoikana maistuu olut tai vesi.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä