Maku

Pizzellet

1 h
4
0

Pizzellet

MA
LA
0
4
Teksti Ulla Vestola
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 6 kplmunaa
  • 6 rklsokeria
  • 7 rkloliiviöljyä
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Mittaa kulhoon munat, sokeri, oliiviöljy ja sitruunankuoriraaste.

Lisää vehnäjauhoja sen verran, että taikinasta tulee notkeaa tahnaa.

Vatkaa haarukalla tasaiseksi.

Kuumenna vohvelirauta. Nosta lusikallinen taikinaa raudan keskelle.

Sulje kansi. Odota hetki ja käännä jäähtyneempi yläpuoli tulta vasten. Paisto ei vaadi rasvaa, oliiviöljyn ansiosta valmis vohveli irtoaa hyvin raudasta. Paista muutama minuutti molemmin puolin. Kun vohveli on kullankeltainen, on se valmis.

Lämmin pizzelle-vohveli maistuu sellaisenaan aamiaispöydässä. Jäähdyttyään siitä tulee keksimäinen. Makoisa pizzelle-kerrosvohveli täytetään hillolla tai marmeladilla. Tuoreus säilyy viikonkin verran, ellei pino sitä ennen jo hupene!

•Jos käytät sähköistä vohvelirautaa, annostele taikinaa raudan koon mukaan ja paista siten, että pinta tulee rapeaksi ja sisus jää pehmeähköksi.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä