3,8(6)
Pizzaperunat ovat perjantain uusi hitti! Veikeiden uunipottuen viillot täytetään salamilla ja juustoraasteella
Gluteeniton
Munaton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Edullinen arjen luottoraaka-aine peruna taipuu mainiosti myös pizzatyylisiksi uuniperunoiksi! Pizzaperunoiden hasselbackan perunoista tutut viillot täytetään nyt salamilla, pizzakastikkeella ja juustoraasteella. Esikypsennä potut mikrossa, jos haluat ruoan pikana pöytään.
6.10.2021
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
8perunaa (esim. Annabelle)
2 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
½ tl mustapippuria
100 gpepperonisalamia
400 gtomaattimurskaa
2 tlpizzamaustetta
½ tl sokeria
⅓ tl mustapippuria
Pinnalle
150 gmozzarellajuustoraastetta
Viimeistelyyn
oreganoa tai basilikaa

Pizzaperunat – ohje:

  1. Pese perunat hyvin. Leikkaa perunoihin poikkiviiltoja siten, että viipaleet jäävät alareunasta kiinni toisiinsa.
  2. Nosta perunat vuokaan, sivele öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Esikypsennä perunoita 200-asteissa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Nopeampi tapa on esikypsentää perunat mikroaaltouunissa täysteholla noin 15 minuuttia koosta riippuen.
  4. Mausta tomaattimurska pizzamausteella, sokerilla ja pippurilla.
  5. Laita salamiviipaleet perunoiden väleihin, 6−7 viipaletta/peruna.
  6. Lusikoi tomaattikastiketta ja ripottele juustoraastetta perunoiden päälle.
  7. Gratinoi pizzaperunat grillivastusten alla tai 200-asteisen uunin ylätasolla 5−10 minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä. Viimeistele tuoreella oreganolla tai basilikalla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.