Pizzapannari jauhelihalla

50 min
4.2
1

Pizzapannari jauhelihalla

Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Jauhelihaseos

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 250 gporkkanaa
  • 250 gnaudan paistijauhelihaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 tloreganoa
  • 1 tlbasilikaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 3 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa (tai kaurakermaa tai soijakermaa)
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gjuustoa (raastettuna)
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi.

Ruskista jauheliha öljyssä pannulla, lastalla jauhelihaa pienemmäksi hienontaen. Lisää sipulisilppu ja porkkanaraaste. Paista keskilämmöllä sekoitellen, kunnes sipuli ja porkkana pehmenevät.

Mausta jauhelihaseos oreganolla, basilikalla ja mustapippurilla. Nosta pannu pois levyltä ja anna seoksen jäähtyä hetki.

Sekoita kulhossa munat, ruokakerma, tomaattimurska, suola ja juustoraaste. Lisää jauhot vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen.

Yhdistä jauhelihaseos ja taikina.

Vuoraa korkeareunainen uunipannu leivinpaperilla ja voitele paperi juoksevalla margariinilla. Levitä taikina uunipannulle.

Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pizzapannari saa kauniin värin ja vaikuttaa kypsältä. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa pizzapannari paloiksi.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä