Maku

Pizzanmakuinen kikhernetahna

24 h 15 min
0
0

Pizzanmakuinen kikhernetahna

Kikhernetahna, joka maistuu pizzalta, mutta sisältää proteiinia, kuitua ja hyviä rasvahappoja.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 dlkikherneitä
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 0,5 dloliiviöljyä
  • 0,5 dlvettä (-1 dl halutun koostumuksen mukaan)
  • 0,5 dltuoretta basilikaa
  • 0,5 dllehtipersiljaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 0,5 tlsuolaa
  • 0,5 tlmustapippuria

Tee näin

24 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN24 h

* Keitä omat kikherneesi ja säästä: osta kuivia kikherneitä laatikossa, huuhtele siivilässä ja liota runsaassa kylmässä vedessä yön yli. Valuta ja huuhtele taas siivilässä ja keitä n. 1-1,5 h pienellä lämmöllä, kunnes pavut ovat pehmeitä. Keitä kerralla iso satsi ja pakasta loput tai säilytä jääkaapissa.

Hienonna ainekset yleiskoneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Aloita puolella desillä vettä ja lisää sen mukaan, miten paksua tahnaa haluat; kasvisten dippaamiseen kuvissa näkyvä paksumpi versio käy paremmin, levitteeksi kannattaa taasen tehdä hieman ohuempaa. Tarjoiluun voit vielä vähän ropsauttaa oliiviöljyä päälle halutessasi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä