Maku

Pizzamuffinit – uusi perjantai-illan hittiherkku

1 h 5 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
15 min
Pizzamuffinit leivotaan kätevästi muffinipellillä. Pienet suolapalat voi täyttää pepperonin, kirsikkatomaattien ja mozzarellan sijaan myös omilla suosikkitäytteillä!
MU
4.4
0
Julkaistu: 17.4.2018


Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 2 dlmaitoa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlkuivahiivaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä

Täyte

  • 1 dlpizza- tai pastakastiketta (tomaattikastike)
  • 1/2 rkltuoretta oreganoa
  • 1/2 rkltuoretta basilikaa
  • 10kirsikkatomaattia
  • 75 gpieniä kestomakkaroita (esim. pepperoni tai Wigrenin Mini Snack)
  • 1 dlmozzarellajuustoraastetta
  • 1/2 pkt (à 120 g)minimozzarellapalloja
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Pizzamuffinit valmistuvat näin:

  1. Lisää reilusti kädenlämpöiseen maitoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää öljy ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi (30 cm × 40 cm ) ja jaa se 12 neliöksi. Nosta neliöt kevyesti öljyttyihin muffinivuokiin.
  3. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peiteltynä täytteiden valmistelun ajan.
  4. Sekoita tomaattikastikkeeseen yrtit. Viipaloi tomaatit ja makkarat. Revi mozzarellat paloiksi.
  5. Jaa kastike taikinasyvennyksiin. Ripottele päälle juustoraastetta, halkaistuja kirsikkatomaatteja, makkaraviipaleita ja mozzarellapaloja. Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.
  6. Paista pizzamuffinit 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nauti lämpöisinä.
Kommentoi »