Pizzamuffinit – uusi perjantai-illan hittiherkku
munaton
1 h 5 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 15 min
Pizzamuffinit leivotaan kätevästi muffinipellillä. Pienet suolapalat voi täyttää pepperonin, kirsikkatomaattien ja mozzarellan sijaan myös omilla suosikkitäytteillä!

Reseptin ainekset 12 kpl
Taikina
2 dlmaitoa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlkuivahiivaa
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
2 rkloliiviöljyä
Täyte
1 dlpizza- tai pastakastiketta (tomaattikastike)
1/2 rkltuoretta oreganoa
1/2 rkltuoretta basilikaa
10kirsikkatomaattia
75 gpieniä kestomakkaroita (esim. pepperoni tai Wigrenin Mini Snack)
1 dlmozzarellajuustoraastetta
1/2 pkt (à 120 g)minimozzarellapalloja
1/2 tlmustapippuria
Pizzamuffinit valmistuvat näin:
- Lisää reilusti kädenlämpöiseen maitoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää öljy ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi (30 cm × 40 cm ) ja jaa se 12 neliöksi. Nosta neliöt kevyesti öljyttyihin muffinivuokiin.
- Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peiteltynä täytteiden valmistelun ajan.
- Sekoita tomaattikastikkeeseen yrtit. Viipaloi tomaatit ja makkarat. Revi mozzarellat paloiksi.
- Jaa kastike taikinasyvennyksiin. Ripottele päälle juustoraastetta, halkaistuja kirsikkatomaatteja, makkaraviipaleita ja mozzarellapaloja. Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.
- Paista pizzamuffinit 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nauti lämpöisinä.