Maku

Pizzaleipä (Coca)

1 h 25 min
4.3
0

Pizzaleipä (Coca)

MU
KA
0
4.3
Teksti Saara Törmä
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 3 dlvettä
  • 15 ghiivaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 8 1/2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 500 gsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 500 gpinaattia (tuore)
  • 2 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gpinjansiemeniä
  • 2 kpltomaattia

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN45 min

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää oliiviöljy ja suola. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta taikina tasaiseksi. Peitä kulho ja jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan.

Silppua sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Silppua pinaatti ja lisää pannulle. Hauduta, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta seos tuoreella timjamilla, paprikajauheella, mustapippurilla ja melko runsaalla suolalla.

Paahda toisella, kuivalla pannulla pinjansiemenet kevyesti kullankeltaisiksi. Pilko tomaatit lohkoiksi.

Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi tai jaa taikina kahtia ja kauli 2 pyöreää levyä. Levitä pintaan pinaattitäyte ja ripottele päälle pinjansiemenet ja tomaatit.

Paista cocaa eli pizzaleipää noin 15 minuuttia, kunnes sen reunat ovat kullankeltaiset ja pohja näyttää samoin hiukan ruskistuneelta. Tarjoa pizzaleipä lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä