5(2)
Pizzahtavat uuniperunat – tomaattinen kalatäyte ja juustokuorrutus nostavat potut uudelle tasolle
Gluteeniton
Munaton
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Pizzamaustetut uunipotut valmistuvat helposti arki-iltanakin. Perunanpuolikkaille lastataan tomaattista kalatahnaa ja mehevää juustokuorrutusta. Katso helppo resepti!
11.4.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
4uuniperunaa (Rosamunda)
1 rklrypsiöljyä
½ tlsuolaa
Pizzakalatäyte
2 prk (à 150 g/115 g)pizzakalaa (Pirkka)
1 pkt (200 g)aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
1 rkltomaattipyreetä
1 tlpizzamaustetta
½ tlmustapippuria
Pinnalle
1 ps (à 150 g)juustoraastetta (esim. mozzarella tai provolone)
Viimeistely
basilikaa

Pizzahtavat uuniperunat – ohje:

  1. Pese perunat juuresharjalla ja halkaise ne pituussuunnassa.
  2. Voitele leikkauspinnat öljyllä ja mausta suolalla.
  3. Aseta perunat leikkauspinta alaspäin pellille leivinpaperin päälle. Pistele perunat päältä.
  4. Paista 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes perunat pehmenevät.
  5. Sekoita sillä aikaa täytteen aineet. Käännä perunat.
  6. Lusikoi täyte päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  7. Gratinoi 250 asteessa uunin yläosassa noin 10 minuuttia. Viimeistele basilikalla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.