Kotivinkki

Pizza grillissä

30 min
3
2

Pizza grillissä

Pizza valmistuu myös grillissä. Täytteissä vähemmän on enemmän. Heitä pizzan päälle ylijääneitä uusia perunoita, vuohenjuustoa ja basilikaa.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 ½ dlvettä
  • ½ ps kuivahiivaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • ½ dloliiviöljyä

Täyte

  • 3 dltomaattikastiketta
  • 2 dljuustoraastetta
  • ¼ tlmustapippuria
  • 5 dlkeitettyjä perunoita viipaloituna
  • 1 pkt pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 dlbasilikanlehtiä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

1. Sekoita 42-asteinen vesi, hiiva, jauhot, suola ja öljy tasaiseksi. Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Peitä liinalla ja kohota 20 min.

2. Sivele pitsapohjat kevyesti öljyllä ja nosta ne öljypuoli alaspäin grilliin parilalevyn päälle. Kypsennä pari minuuttia. Sivele öljyä myös toiselle puolelle, käännä ja kypsennä.
3. Levitä pohjille tomaattikastiketta ja juustoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lado päälle perunat. Peitä foliolla ja anna pizzan kypsyä grillissä miedossa lämmössä 5–10 min. Riittää, että pohja on kypsynyt ja perunat kuumenneet. Tarkkaile pohjien alapuolia, jotta ne eivät pala. Vähennä tarvittaessa lämpöä.
4. Levitä lopuksi päälle vuohenjuusto ja basilikaa. Grillattu pizza on valmis!

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä