Maku

Pitkään haudutettua siideripossua ja -chutneyta

5 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
5 h
Ylikypsäksi siideriliemessä hautunut possu on mureaa ja maukasta. Tarjoa se hapokkaan siiderichutneyn ja lohkoperunoiden kanssa.
GL
MU
4.7
1
Julkaistu: 25.6.2014


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1000 gsianlapaa
  • 2 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 7 dlkuivaa siideriä (omena)
  • 2 kplsipulia (lohkottuna)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 2 kplporkkanaa (viipaloituna)
  • 3 rklhunajaa
  • 2 rkldijoninsinappia
  • 2 tlsuolaa
  • 2 rkltuoretta timjamia

Siiderichutney

  • 500 gomenaa (happamia kuorittuna ja kuutioituna)
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 1/2 dlkuivaa siideriä (englantilaista, omena)
  • 1 dlmuscovadosokeria
  • 3/4 dlvalkoviinietikkaa
  • 1/2 dlhillosokeria
  • 1 rklworcestershirenkastiketta
  • 1 rklsinappia (karkeaa)
  • 1/2 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 1/4 tlmaustepippuria (kokonaisia)
Tulosta

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.

Ruskista lihan pinta voin ja öljyn seoksessa paistinpannulla. Nosta liha uunivuokaan.

Lisää vuokaan siideri, sipuli, valkosipuli, porkkana, hunaja, sinappi, suola ja timjaminoksat. Peitä vuoka kannella tai foliolla.

Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia, kunnes liha on mureaa ja irtoaa luusta haarukalla kokeiltaessa.

Valmista siiderichutney mittaamalla kaikki aineet kattilaan ja keittämällä seosta ilman kantta noin 40 minuuttia, kunnes chutney pehmenee ja kiinteytyy. Sekoittele chutneyta välillä keittämisen aikana. Jäähdytä chutney.

Paloittele liha isohkoiksi paloiksi, tarjoa liemessä kypsyneiden kasvisten, chutneyn ja esimerkiksi yrteillä maustettujen lohkoperunoiden kera.

1 kommentti