Maku

Pitkään haudutettua siideripossua ja -chutneyta

5 h 20 min
4.5
1

Pitkään haudutettua siideripossua ja -chutneyta

GL
MU
1
4.5
Ylikypsäksi siideriliemessä hautunut possu on mureaa ja maukasta. Tarjoa se hapokkaan siiderichutneyn ja lohkoperunoiden kanssa.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gsianlapaa
  • 2 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 7 dlkuivaa siideriä (omena)
  • 2 kplsipulia (lohkottuna)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 2 kplporkkanaa (viipaloituna)
  • 3 rklhunajaa
  • 2 rkldijoninsinappia
  • 2 tlsuolaa
  • 2 rkltuoretta timjamia

Siiderichutney

  • 500 gomenaa (happamia kuorittuna ja kuutioituna)
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 1/2 dlkuivaa siideriä (englantilaista, omena)
  • 1 dlmuscovadosokeria
  • 3/4 dlvalkoviinietikkaa
  • 1/2 dlhillosokeria
  • 1 rklworcestershirenkastiketta
  • 1 rklsinappia (karkeaa)
  • 1/2 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 1/4 tlmaustepippuria (kokonaisia)

Tee näin

5 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN5 h

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.

Ruskista lihan pinta voin ja öljyn seoksessa paistinpannulla. Nosta liha uunivuokaan.

Lisää vuokaan siideri, sipuli, valkosipuli, porkkana, hunaja, sinappi, suola ja timjaminoksat. Peitä vuoka kannella tai foliolla.

Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia, kunnes liha on mureaa ja irtoaa luusta haarukalla kokeiltaessa.

Valmista siiderichutney mittaamalla kaikki aineet kattilaan ja keittämällä seosta ilman kantta noin 40 minuuttia, kunnes chutney pehmenee ja kiinteytyy. Sekoittele chutneyta välillä keittämisen aikana. Jäähdytä chutney.

Paloittele liha isohkoiksi paloiksi, tarjoa liemessä kypsyneiden kasvisten, chutneyn ja esimerkiksi yrteillä maustettujen lohkoperunoiden kera.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä