Pitkään haudutettu naudanrinta – mureuta uunissa meheväksi ja siivuta suupaloiksi ennen tarjoilua
8 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
8 h Pitkään haudutettu naudanrinta mureutuu suussa sulavaksi neljän tunnin kypsennyksellä. Itämaisittain maustettu liha siivutetaan ohuiksi viipaleiksi ennen tarjoilua. Oiva valinta kiireettömään nautiskeluun!
GL
LA
MA
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.12.2020

Pitkään haudutettu naudanrinta – mureuta uunissa meheväksi ja siivuta suupaloiksi ennen tarjoilua
Ainekset (4 annosta)
- noin 1 kgnaudanrintaa
Mausteseos
- 1 rklfariinisokeria
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 1 tlsavupaprikajauhetta
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tlvalkosipulijauhetta
- 1 tlkanelia
Lisäksi
- 1 lvahvaa lihalientä
Pitkään haudutettu naudanrinta valmistuu näin:
- Sekoita kaikki mausteseoksen ainekset keskenään.
- Pyyhi liha kuivaksi. Hiero mausteseos kauttaaltaan lihan pintaan. Nosta liha uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin. Anna maustua huoneenlämmössä 2–4 tuntia.
- Kaada vuokaan lihalientä, kunnes liha peittyy kokonaan. Peitä tiiviisti foliolla.
- Paista lihaa uunissa 125 asteessa noin 4 tuntia.
- Anna lihan jäähtyä huoneenlämpöiseksi foliota avaamatta. Jos grillaat lihan seuraavana päivänä, nosta huoneenlämpöinen vuoka folioineen jääkaappiin.
- Nosta liha liemestä. Paista siihen kaunis pinta öljytyllä parilalla tai valurautapannulla.
- Leikkaa naudanrinta ohuiksi siivuiksi ennen tarjoilua.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0