Pitkään haudutettu naudanrinta – mureuta uunissa meheväksi ja siivuta suupaloiksi ennen tarjoilua

8 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
8 h
Pitkään haudutettu naudanrinta mureutuu suussa sulavaksi neljän tunnin kypsennyksellä. Itämaisittain maustettu liha siivutetaan ohuiksi viipaleiksi ennen tarjoilua. Oiva valinta kiireettömään nautiskeluun!
GL
LA
MA
MU
0
0
Julkaistu: 15.12.2020


Ainekset (4 annosta)

  • noin 1 kgnaudanrintaa

Mausteseos

  • 1 rklfariinisokeria
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlvalkosipulijauhetta
  • 1 tlkanelia

Lisäksi

  • 1 lvahvaa lihalientä
Tulosta

Pitkään haudutettu naudanrinta valmistuu näin:

  1. Sekoita kaikki mausteseoksen ainekset keskenään.
  2. Pyyhi liha kuivaksi. Hiero mausteseos kauttaaltaan lihan pintaan. Nosta liha uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin. Anna maustua huoneenlämmössä 2–4 tuntia.
  3. Kaada vuokaan lihalientä, kunnes liha peittyy kokonaan. Peitä tiiviisti foliolla.
  4. Paista lihaa uunissa 125 asteessa noin 4 tuntia.
  5. Anna lihan jäähtyä huoneenlämpöiseksi foliota avaamatta. Jos grillaat lihan seuraavana päivänä, nosta huoneenlämpöinen vuoka folioineen jääkaappiin.
  6. Nosta liha liemestä. Paista siihen kaunis pinta öljytyllä parilalla tai valurautapannulla.
  7. Leikkaa naudanrinta ohuiksi siivuiksi ennen tarjoilua.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »