Maku

Pitkään haudutettu jänispata

4 h 40 min
4.7
0

Pitkään haudutettu jänispata

Kokonaisesta jäniksestä syntyi mitä maukkain jänispata.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 kgjänistä (kokonainen jänis)
  • öljyä paistamiseen
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplsipulia
  • 1 kplpalsternakka
  • 1 kpljuuriselleriä (palanen)
  • punaviiniä (loraus)
  • 3 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • 1 kpllaakerinlehti
  • timjamia (nippu)
  • vettä

Tee näin

4 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN4 h

Pyyhi sula jänis paperilla. Paloittele se paloihin. Vinkkejä löytyy esimerkiksi täältä. Ota erikseen irti ulko- ja sisäfileet. 

Ruskista nopeasti todella kuumalla pannulla öljyssä ja laita palat pataan. Huuhdo vedellä kaikki maut pannulta mukaan. 

Pilko ja ruskista myös juurekset. Lisää pataan ja huuhdo taas pannulta maut mukaan vedeltä. 

Lisää viini ja mausteet. Kaada lopuksi pataan vettä niin, että ainakin lähes kaikki lihat peittyvät. 

Hauduta padassa 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia. 

Tarjoile esimerkiksi riisin tai perunoiden kanssa. 

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä