Maku

Pistaasimuru-lohipasta

20 min
5
0

Pistaasimuru-lohipasta

Paista ohuiksi viipaloitu lohifile rapeaksi pannulla. Keitä reilu annos pastaa ja ripottele päälle leipämuruista ja pistaasipähkinöistä paistettua murua, pangrattatoa. Illan pasta-ateria on valmis!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 dlpistaaseja
  • 4 kplkuivahtanutta leipäsiivua
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynsiä
  • 2 rkltuoretta minttua
  • 300 glohifileetä
  • 200 gpastaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Kuori pistaasipähkinät. Hienonna kuivahtaneet leipäsiivut ja pistaasit muruksi veitsellä rouhien.

Kuumenna paistinpannulla loraus oliiviöljyä keskilämmöllä. Kuullota hienonnettu valkosipuli pehmeäksi muutaman minuutin. Lisää pannulle rouhittu leipä ja pistaasit. Paista pari minuuttia kunnes leipämurut ovat rapeita. Kaada muruseos kulhoon ja sekoita mukaan silputtua minttua.

Leikkaa lohifileestä ohuita siivuja (noin 1 cm) ja mausta suolalla. Lorauta paistinpannulle hieman lisää oliiviöljyä ja kuumenna pannu reilulla keskilämmöllä. Paista lohisiivut rapeiksi molemmin puolin.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä napakan al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi pasta ja sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä.

Sekoita osa pistaasileipämuruista pastan joukkoon ja lusikoi tarjoilulautaselle. Nosta pastan päälle rapeat lohisiivut ja ripottele pinnalla lisää maustettuja leipämuruja.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä