Maku

Pistaasimarenki-kuppikakut

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Marenkifani kuorruttaa kuppikakut unelmanpehmeään marenkipilveen. Viime silauksen antavat rouskuvat pistaasipähkinät.
5
0
Julkaistu 9.9.2016


Reseptin ainekset (12 kpl)

Kuppikakut

  • 150 gvoita
  • 3 kplmunaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlturkkilaista jogurttia

Kuorrutus

  • 4 kplvalkuaista
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 50 gpistaasipähkinää (1 dl rouhittuna)
Tulosta

Valmista sitruunamarenki-kuppikakut näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös voisula ja jogurtti. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus.

Mittaa valkuaiset ja sokeri pyöreäpohjaiseen teräskulhoon. Nosta kulho poreilevan vesikattilan päälle. Veden ei tarvitse osua kulhon pohjaan saakka. Vatkaa voimakkaasti noin 10 minuuttia, kunnes vaahdon lämpötila on 60 astetta. Nosta kulho kylmään vesihauteeseen ja vatkaa vielä noin minuutti, jotta marenki jäähtyy.

Pursota marenki kuppikakuille ja ruskista pinta halutessasi kaasupolttimella.

Kuori ja rouhi pistaasit. Ripottele pistaasirouhetta kuppikakkujen pinnalle.

Kommentoi »