Pistaasimarenki-kuppikakut

Reseptin ainekset (12 kpl)
Kuppikakut
- 150 gvoita
- 3 kplmunaa
- 2 1/2 dlsokeria
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1 1/2 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 dlturkkilaista jogurttia
Kuorrutus
- 4 kplvalkuaista
- 2 1/2 dlsokeria
- 50 gpistaasipähkinää (1 dl rouhittuna)
Valmista sitruunamarenki-kuppikakut näin:
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös voisula ja jogurtti. Vältä turhaa sekoittamista.
Jaa taikina kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus.
Mittaa valkuaiset ja sokeri pyöreäpohjaiseen teräskulhoon. Nosta kulho poreilevan vesikattilan päälle. Veden ei tarvitse osua kulhon pohjaan saakka. Vatkaa voimakkaasti noin 10 minuuttia, kunnes vaahdon lämpötila on 60 astetta. Nosta kulho kylmään vesihauteeseen ja vatkaa vielä noin minuutti, jotta marenki jäähtyy.
Pursota marenki kuppikakuille ja ruskista pinta halutessasi kaasupolttimella.
Kuori ja rouhi pistaasit. Ripottele pistaasirouhetta kuppikakkujen pinnalle.