Pistaasi-suklaabiscotti

1 h 40 min
5
1

Pistaasi-suklaabiscotti

Italialaiset biscotti-keksit ilahduttavat omalla lautasella ja lahjana! Pistaasipähkinöiden ja suklaan yhdistelmä on koukuttava. Varaa keksien lisäksi herkutteluhetkeen kuppi kahvia tai pieni lasillinen port-viiniä.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 viipaletta)

  • 125 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplkananmunaa
  • 1 tlvaniljauutetta
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlkanelia
  • 2 dlpistaaseja
  • 1 kplkananmunan valkuainen (voiteluun)

Pinnalle

  • 100 gtummaa suklaata (sulatettua)
  • 1 dlpistaaseja (rouhittua)

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

Sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää vanilja.

Yhdistä eri kulhossa jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja kaneli. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi kädellä.

Sekoita taikinaan kokonaiset kuoritut pistaasipähkinät.

Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperin päälle uunipellille. Muodosta taikinasta kaksi litteää noin 3 cm paksuista tankoa.

Voitele pinta kevyesti vatkatulla kananmunan valkuaisella.

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 25 minuuttia kunnes tangot ovat halkeilleet ja painaessa kiinteät.

Anna tankojen jäähtyä pari minuuttia. Leikkaa molemmat tangot muutaman sentin paksuisiksi siivuksi terävällä veitsellä.

Käännä palat leikkauspinta alas päin pellille. Paista 150 asteessa 10 minuuttia kunnes biscotit ovat rapeita.

Paloittele suklaa keraamiseen tai metalliseen kulhoon, ja nosta se hyöryävän vesikattilan päälle. Sulata suklaa hitaasti alhaisella lämmöllä kunnes se on tasaista.

Kasta keksien päät sulatetussa suklaassa ja ripottele pintaan rouhittuja pistaasipähkinöitä. Nosta keksit jähmettymään hetkeksi jääkaappiin.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä