Maku

Pirteä kevätsalaatti

20 min
0
0

Pirteä kevätsalaatti

KA
GL
0
0
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplruukkusalaattia
  • 2 kplkeitettyä munaa

Kastike

  • 2 dlruokakermaa
  • 1 tlväkiviinaetikkaa
  • 1 rkldijoninsinappia
  • 1 rklsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria (rouhittuna)

Koristeluun

  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Pese, kuivaa ja revi salaatti ja levitä matalaan kulhoon. Hienonna keitetyt ja kuoritut munat haarukalla.

Valmista kastike. Sekoita ruokakermaan mausteet. Kaada kastike lehtisalaatin päälle juuri ennen tarjoilua ja ripottele hienonnettu muna päälle. Koristele pirteä kevätsalaatti ruoho- tai kevätsipulisilpulla.

•Pane munat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja pane munakello soimaan. Keitä 7–8 minuuttia. Kaada kuuma vesi pois ja jäähdytä munat kylmässä vedessä. Kuori jäähtyneet munat.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä