Pirkon sitruunainen suklaakääretorttu
40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
Pirkon sitruunainen suklaakääretorttu on juuri sopivasti makea herkku, joka maistuu kaikille. Ja mikä parasta: tässä kääretortussa ei ole täytteen kanssa säästelty!
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.1.2008

Pirkon sitruunainen suklaakääretorttu
Reseptin ainekset (15 viipaletta)
Pohja
- 4 kplmunaa
- 1 dlsokeria
- 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1/2 dlmaissitärkkelystä
- 3 rklkaakaojauhetta
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 70 gsuolatonta voita
- 1 kplsitruunaa (mehu, kuoriraaste)
- 2 kplmunaa
- 1 dlsokeria
- 250 gmascarponejuustoa
Pinnalle
- 1/2 rkltomusokeria
Pirkon sitruunainen suklaakääretorttu valmistuu näin:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista noin 10 minuuttia uunin keskiosassa.
- Kumoa pohja leivinpaperin tai pyyheliinan päälle. Irrota pohjapaperi ja anna pohjan jäähtyä.
- Valmista täyte. Sulata voi kattilassa ja anna hieman jäähtyä. Purista joukkoon sitruunan mehu, lisää raastettu kuori, munat ja sokeri. Vatkaa hyvin sekaisin, kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä! Jäähdytä.
- Kuohkeuta juusto, lisää sitruunakiisseli hyvin sekoittaen.
- Levitä sitruunainen täyte pohjalle. Kääri levy rullaksi. Käytä liinaa apuna. Ennen tarjoilua tupsuta tomusokeria sitruunaisen suklaakäretortun päälle.
Vinkki!
Sitruunatäytteen makua voit vaihdella myös appelsiinilla ja limetillä. Kääretortun voi pakastaa.

Noitapilli-kääretorttu – lakurulla, joka saa klassikkokarkin ystävät hyrräämään onnesta
Maku

Porkkanakakku-kääretorttu – kääri klassikko rullalle!
Maku

Tässä on paras kääretorttu: herukkatäyte, suolakinuskia, kermavaahtoa ja rouhittuja daim-karkkeja
Kotivinkki

Parhaat herkut kirsikasta – katso suosikkireseptimme leivonnaisiin ja jälkiruokiin

Mansikkavuokakakku – tässä on kesän nopein mansikkakakku!
Maku

Kääretorttu x 4 – perusohje ja kolme variaatiota
Kotivinkki

Unelmatorttu – kahvipöydän rakastettu klassikkorulla
Maku

Runebergin kääretorttu – kaksi rakastettua klassikkoa yhdessä paketissa
Maku