Pirkon sitruunainen suklaakääretorttu

40 min
3.6
0

Pirkon sitruunainen suklaakääretorttu

Teksti Pirkko Liuski
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 viipaletta)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlmaissitärkkelystä
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 70 gsuolatonta voita
  • 1 kplsitruunaa (mehu, kuoriraaste)
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 250 gmascarponejuustoa

Pinnalle

  • 1/2 rkltomusokeria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista noin 10 minuuttia uunin keskiosassa.

Kumoa pohja leivinpaperin tai pyyheliinan päälle. Irrota pohjapaperi ja anna pohjan jäähtyä.

Valmista täyte. Sulata voi kattilassa ja anna hieman jäähtyä. Purista joukkoon sitruunan mehu, lisää raastettu kuori, munat ja sokeri. Vatkaa hyvin sekaisin, kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä! Jäähdytä.

Kuohkeuta juusto, lisää sitruunakiisseli hyvin sekoittaen.

Levitä sitruunainen täyte pohjalle. Kääri levy rullaksi. Käytä liinaa apuna. Ennen tarjoilua tupsuta tomusokeria sitruunaisen suklaakäretortun päälle.

Sitruunaisen suklaakäretortun voit myös pakastaa.

•Sitruunatäytteen makua voit vaihdella myös appelsiinilla ja limetillä.

•”Ohje on muunnelma suussa sulavasta sitruunatäytekakusta, johon ihastuin vuosia sitten reissullani Amalfin rannikolla Italiassa. Joulun kunniaksi käärin halkoni suklaamantteliin.” Pirkko Liuski

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä