3,9(7)
Pirkon sitruunainen suklaakääretorttu
Kasvis
40 min
Pirkon sitruunainen suklaakääretorttu on juuri sopivasti makea herkku, joka maistuu kaikille. Ja mikä parasta: tässä kääretortussa ei ole täytteen kanssa säästelty!
20.1.2008
 |
Maku
Reseptin ainekset
15 viipaletta
Pohja
4 kplmunaa
1 dlsokeria
1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlmaissitärkkelystä
3 rklkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
Täyte
70 gsuolatonta voita
1 kplsitruunaa (mehu, kuoriraaste)
2 kplmunaa
1 dlsokeria
250 gmascarponejuustoa
Pinnalle
1/2 rkltomusokeria

Pirkon sitruunainen suklaakääretorttu – ohje:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista noin 10 minuuttia uunin keskiosassa.
  4. Kumoa pohja leivinpaperin tai pyyheliinan päälle. Irrota pohjapaperi ja anna pohjan jäähtyä.
  5. Valmista täyte. Sulata voi kattilassa ja anna hieman jäähtyä. Purista joukkoon sitruunan mehu, lisää raastettu kuori, munat ja sokeri. Vatkaa hyvin sekaisin, kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä! Jäähdytä.
  6. Kuohkeuta juusto, lisää sitruunakiisseli hyvin sekoittaen.
  7. Levitä sitruunainen täyte pohjalle. Kääri levy rullaksi. Käytä liinaa apuna. Ennen tarjoilua tupsuta tomusokeria sitruunaisen suklaakäretortun päälle.

Vinkki!

Sitruunatäytteen makua voit vaihdella myös appelsiinilla ja limetillä. Kääretortun voi pakastaa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.