Maku

Pirkon sitruunainen suklaakääretorttu

40 min
3.6
0

Pirkon sitruunainen suklaakääretorttu on juuri sopivasti makea herkku, joka maistuu kaikille. Ja mikä parasta: tässä kääretortussa ei ole täytteen kanssa säästelty!
Tulosta
Teksti Pirkko Liuski
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (15 viipaletta)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlmaissitärkkelystä
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 70 gsuolatonta voita
  • 1 kplsitruunaa (mehu, kuoriraaste)
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 250 gmascarponejuustoa

Pinnalle

  • 1/2 rkltomusokeria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Pirkon sitruunainen suklaakääretorttu valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista noin 10 minuuttia uunin keskiosassa.
  4. Kumoa pohja leivinpaperin tai pyyheliinan päälle. Irrota pohjapaperi ja anna pohjan jäähtyä.
  5. Valmista täyte. Sulata voi kattilassa ja anna hieman jäähtyä. Purista joukkoon sitruunan mehu, lisää raastettu kuori, munat ja sokeri. Vatkaa hyvin sekaisin, kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä! Jäähdytä.
  6. Kuohkeuta juusto, lisää sitruunakiisseli hyvin sekoittaen.
  7. Levitä sitruunainen täyte pohjalle. Kääri levy rullaksi. Käytä liinaa apuna. Ennen tarjoilua tupsuta tomusokeria sitruunaisen suklaakäretortun päälle.

Vinkki!

Sitruunatäytteen makua voit vaihdella myös appelsiinilla ja limetillä. Kääretortun voi pakastaa.

MITÄ PIDIT?
3.6