Pipsa Hurmerinnan kirpeän mehevä puolukka-omena-bostonpulla

2 h
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ:
Sunnuntai
4.75
4

Pipsa Hurmerinnan mehevässä bostonissa on kirpeää puolukkaa, hapokasta omenaa ja supermakeaa, kondensoitua maitoa, mutta lopputulos ei ole ylimakea. Ohjeesta tulee kaksi bostonpullaa.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (2 pullaa)

Taikina

  • 5 dltäysmaitoa
  • 2 pussia Sunnuntai kuivahiivaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1muna
  • 200 gpehmeää voita + 2 rkl pannun voiteluun
  • 10–12 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja

Täyte

  • 3 pientäomenaa tai 1 suuri
  • 1 tlsokeria
  • 2 rklvettä
  • 1 purkkivalmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 200 gpuolukoita

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Tee ensin taikina.

Lämmitä maito 42 asteiseksi, liota kuivahiiva nesteeseen. Sekoita vispilällä sekaan sokeri ja suola.

Vatkaa sen jälkeen taikinaan kananmuna ja pari desiä jauhoja. Vatkaa taikinaa voimakkaasti vispilällä muutaman minuutin ajan. Tämä tekee taikinasta ihanan kuohkean. Lisää loput jauhot käsillä alustaen. Taikina saa jäädä löysäksi! Lisää lopuksi pehmeä rasva ja tarvittaessa vielä muutama ripaus jauhoja. Vaivaa muutaman minuutin ajan ja laita taikina lepäämään liinan alle kunnes se on noin kaksinkertainen, eli noin 30–45 minuuttia.

Tee sillä aikaa täyte.

Kuori ja kuutioi omenat. Laita omenat kattilaan veden ja sokerin kanssa ja anna kiehahtaa. Nosta heti pois lämmöltä. Omenat saavat jäädä kiinteiksi.

Voitele voilla kaksi valurautapannua tai irtopohjavuokaa.

Lämmitä uuni 190 asteeseen.

Kun taikina on noussut, ripottele työtasolle jauhoja ja kumoa taikina siihen. Vaivaa taikinaa pöydällä vielä muutama minuutti ja jaa se kahtia.

Kaulitse taikina noin 30 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Voitele taikina puolella kondensoidusta maidosta. Ripottele päälle puolet puolukoista ja puolet omenasta. Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa siitä noin 5–7 sentin paksuisia paloja ja asettele voideltuun, halkaisijaltaan noin 25 cm:n pannuun. Peitä liinalla.

Valmista toinen puoli taikinasta samalla metodilla.

Anna pullan nousta pannussa noin 15 minuuttia.

Paista pullia uunissa noin 25–30 minuuttia. Huomaa että valurautapannussa pulla kypsyy hieman nopeammin kuin irtopohjavuoassa.

Tomuta päälle tomusokeria ja halutessasi lisää puolukoita. Kauneimmat annospalat saat, kun irrottelet palat käsin pannusta.

MITÄ PIDIT?
4.75