Pippuriset tonnikalakuutiot

30 min
0
0

Pippuriset tonnikalakuutiot

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Punaviinietikkasiirappi

  • 1 dlpunaviinietikkaa
  • 3/4 dlsokeria

Salaatti

  • 1 kpljääsalaattia ruukussa (pestynä, revittynä)
  • 1 kplfriseesalaattia ruukussa (pestynä, revittynä)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa

Tonnikalakuutiot

  • 300 gtuoretta tonnikalaa
  • 2 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 2 rklrypsiöljyä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Mittaa punaviinietikka ja sokeri kattilaan. Keitä kunnes seos on ohuen siirappimaista. Älä keitä liian paksuksi, sillä siirappi sakeutuu jäähtyessään.

Mausta salaatti oliiviöljyllä ja suolaripauksella, annostele se lautasille.

Leikkaa tonnikala noin puolentoista sentin kuutioiksi. Rouhi mustapippuri karkeaksi. Pyöräytä kalakuutiot pippurirouheessa ja paista ne nopeasti pyöräyttäen kuumassa öljyssä. Nosta pippuriset tonnikalakuutiot salaattilautasille.

Tarjoa pippuriset tonnikalakuutiot punaviinietikkasiirapin ja focaccian kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä