Maku

Pippuriset maksapihvit

15 min
4.4
2

Pippuriset maksapihvit

MU
GL
2
4.4
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gnaudanmaksaa (pihveinä)
  • 1/2 rklvoita
  • 1/2 rklruokaöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Sipulihöystö

  • 4 kplsipulia
  • 1/2 rklvoita
  • 1/2 rklruokaöljyä
  • 1/2 dlvettä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 2 tlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Maksapihvit valmistuvat todella nopeasti, siksi ne kannattaa paistaa vasta lopuksi.

Aloita sipulihöystöstä. Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna rasvaa pannulla ja lisää sipulit paistumaan. Kun sipulit ovat läpikuultavia, lisää vesi, etikka ja mausteet.

Anna hautua hiljalleen kannen alla pehmeäksi. Tarkista maku.

Kuumenna rasva pannulla ja lisää maksapihvit. Vähennä lämpöä ja paista maksapihvejä muutaman minuutin ajan molemmin puolin. Paina haarukka maksapihviin, jos neste ei ole enää veristä, pihvit ovat valmiit.

Mausta pippuriste maksapihvit suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

•Tarjoa maksapihvien ja sipulihöystön kanssa perunamuusia ja sokeroituja puolukoita.

•Sipulihöystön balsamietikan voit korvata mainiosti mustaherukkamehutiivisteellä.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä