Maku

Pippuripihvivartaat – grillikesän maukkaimpien pihvien marinadi pyöristetään tilkalla konjakkia

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Ravintolaklassikon grilliversiossakin maistuu perinteinen pippuripihvin kastike. Grillaa vartaat haluttuun kypsyyteen ja nauti!
GL
MU
MA
0
0
Julkaistu: 15.6.2022


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

  • 800 gnaudan sisä- tai ulkofileetä

Marinadi

  • 1 dlrypsiöljyä
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 rklkonjakkia tai brandya
  • 2 rkldijonsinappia
  • 2 rklhunajaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 tlpippureita (esim. musta-, rosee- ja viherpippureita)

Lisäksi

  • 2 rklmustapippuria
  • pieniä varrastikkuja
Tulosta

Pippuripihvivartaat – ohje:

  1. Sekoita kaikki marinadin ainekset. Poista fileestä kalvot. Kääntele filee marinadissa kauttaaltaan ja anna maustua jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Kääntele muutaman kerran marinoinnin aikana.
  2. Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla.
  3. Painele lihan pintaan kauttaaltaan rouhittua mustapippuria. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
  4. Käännä lihaviipaleita päistään eri suuntiin siten, että ne menevät kierteelle. Työnnä varrastikut lihoihin varovasti siten, että liha pysyy kierteillä.
  5. Grillaa vartaita keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes liha on sopivan kypsää.

Vinkki!

Voit korvata osan mustapippureista rosee- ja viherpippurilla, mikäli tykkäät miedommista pippureista.

Kommentoi »