Maku

Pippurifocaccia

1 h 10 min
LA
MA
MU
4
2


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto

Ainekset (4 annosta)

  • 2 1/2 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 25 ghiivaa
  • 1/4 dloliiviöljyä
  • 7 dlvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 35 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 2 rklauringonkukkaöljyä
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlviherpippuria
  • 1/4 tlroseepippuria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN55 min

Sekoita vesi, suola, murennettu hiiva ja öljy. Lisää jauhot ja alusta löysähköksi taikinaksi. Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Ripottele hiukan jauhoja uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada taikina pellille, valuta aurinkokuivattujen tomaattien öljy päälle ja taputtele taikina ohueksi levyksi. Ripottele pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja pippurit pinnalle. Kohota hetki lämpimässä paikassa.

Pistele pippurifocaccia haarukalla ja paista uunissa noin 15 minuuttia.

Tarjoa pippurifocaccia pippuristen tonnikalakuutioiden ja viinin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4