Maku

Piparminttu-valkosuklaakonvehdit

1 h 15 min
5
0

Piparminttu-valkosuklaakonvehdit

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 kpl)

  • 300 gvalkosuklaata (esim. Fazerin leivontasuklaa)
  • 1/2 dlmakeisia (hienoksi murskattuja piparminttukaramelleja)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Paloittele valkosuklaa ja kumoa 3/4 suklaapaloista pyöreäpohjaiseen metallikulhoon. Nosta kulho vesihauteen päälle. Tarkista ettei vesi osu kulhon pohjaan. Kuumenna vesi höyryäväksi, mutta varo ettei se kiehu. Temperoi suklaa, niin saat kiiltäviä, hienorakenteisia konvehteja. Lämmitä suklaa 40-asteiseksi.
Nosta sitten kulho sivuun ja lisää sekaan loput suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaapalat ovat sulaneet ja anna seoksen jäähtyä 26-asteiseksi. Nosta kulho jälleen vesihauteen päälle ja lämmitä suklaata uudestaan, kunnes sen lämpötila on 29–30 astetta.
Nosta astia sivuun ja lisäät sekaan murskatut piparminttukaramellit.
Jaa sula suklaa-karkkiseos pienellä lusikalla silikonisiin sydänmuotteihin. Painele suklaamassaa tiiviiksi muotteihin, tasoita pinta ja siisti reunukset. Peitä ja nosta piparminttu-valkosuklaakonvehdit tasaiselle alustalle jääkaappiin kovettumaan.
Irrota kovettuneet piparminttuiset valkosuklaakonvehdit muoteista ja nosta tarjolle tai paketoi lahjaksi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä