Maku

Piparkakkuinen joululimppu

2 h 45 min
5
0

Perinteinen joululimppu saa lisämakua piparkakkutaikinasta
Tulosta
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (3 kpl)

  • 3,75 dlmaitoa
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 1 dlsiirappia (esim. leipäsiirappia)
  • 2 tlanista
  • 2 tlkuminaa
  • 2 tlpomeranssinkuorta
  • 2 tlfenkolia
  • 2 tlsuolaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 5 dlruisjauhoja
  • 1 dlrusinoita
  • 100 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)
  • 50 gvoita

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Lämmitä maito 42-asteiseksi ja sekoita pussillinen kuivahiivaa siihen. Sekoita joukkoon leipäsiirappi.

Mausta seos aniksella, kuminalla, pomeranssilla ja fenkolilla. Lisää viimeiseksi suola.

Lisää jauhot taikinaan ja vaivaa sitä kunnolla. Lisää joukkoon vielä rusinat ja piparkakkutaikina. Alusta taikina voilla.

Anna taikinan kohota noin tunnin verran, jonka jälkeen muotoile siitä kolme limppua. Kohota limppuja 50-asteisessa uunissa vielä puolisen tuntia. Leikkaa terävällä veitsellä ristiviillot limpun pintaan.

Paista 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.

Voitele valmiit limput siirappivesiseoksella, johon on lisätty vähän suolaa.

MITÄ PIDIT?
5