5(1)
Piparkakkuinen joululimppu
kasvis
2 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 15 min
Piparkakkuinen joululimppu yhdistää joulun herkullisimmat maut. Piparkakkujen makeus tuo täydellisen vivahteen limpun mausteisuuteen!
Julkaistu 20.12.2014
Maku
Reseptin ainekset 3 kpl
Piparinen joululimppu
3,75 dlmaitoa
1 kplkuivahiivapussia
1 dlsiirappia (esim. leipäsiirappia)
2 tlanista
2 tlkuminaa
2 tlpomeranssinkuorta
2 tlfenkolia
2 tlsuolaa
6 dlvehnäjauhoja
5 dlruisjauhoja
1 dlrusinoita
100 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)
50 gvoita

Piparkakkuinen joululimppu – ohje:

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi ja sekoita pussillinen kuivahiivaa siihen. Sekoita joukkoon leipäsiirappi.
  2. Mausta seos aniksella, kuminalla, pomeranssilla ja fenkolilla. Lisää viimeiseksi suola.
  3. Lisää jauhot taikinaan ja vaivaa sitä kunnolla. Lisää joukkoon vielä rusinat ja piparkakkutaikina. Alusta taikina voilla.
  4. Anna taikinan kohota noin tunnin verran, jonka jälkeen muotoile siitä kolme limppua. Kohota limppuja 50-asteisessa uunissa vielä puolisen tuntia. Leikkaa terävällä veitsellä ristiviillot limpun pintaan.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.
  6. Voitele valmiit limput siirappivesiseoksella, johon on lisätty vähän suolaa.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen joululimpun resepti!

Kommentoi »