Piparkakkuinen joululimppu
kasvis
2 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 15 min
Piparkakkuinen joululimppu yhdistää joulun herkullisimmat maut. Piparkakkujen makeus tuo täydellisen vivahteen limpun mausteisuuteen!

Reseptin ainekset 3 kpl
Piparinen joululimppu
3,75 dlmaitoa
1 kplkuivahiivapussia
1 dlsiirappia (esim. leipäsiirappia)
2 tlanista
2 tlkuminaa
2 tlpomeranssinkuorta
2 tlfenkolia
2 tlsuolaa
6 dlvehnäjauhoja
5 dlruisjauhoja
1 dlrusinoita
100 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)
50 gvoita
Piparkakkuinen joululimppu – ohje:
- Lämmitä maito 42-asteiseksi ja sekoita pussillinen kuivahiivaa siihen. Sekoita joukkoon leipäsiirappi.
- Mausta seos aniksella, kuminalla, pomeranssilla ja fenkolilla. Lisää viimeiseksi suola.
- Lisää jauhot taikinaan ja vaivaa sitä kunnolla. Lisää joukkoon vielä rusinat ja piparkakkutaikina. Alusta taikina voilla.
- Anna taikinan kohota noin tunnin verran, jonka jälkeen muotoile siitä kolme limppua. Kohota limppuja 50-asteisessa uunissa vielä puolisen tuntia. Leikkaa terävällä veitsellä ristiviillot limpun pintaan.
- Paista 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.
- Voitele valmiit limput siirappivesiseoksella, johon on lisätty vähän suolaa.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen joululimpun resepti!