Maku

Piparkakkubrûléet

1 h 45 min
4.3
0

Piparkakkubrûléet

Pehmeä brülée saa kaverikseen rapsakat piparkakut! Upota lusikkasi ihanaan piparkakkubrüléeseen ja nauti.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1/2 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 2 rklappelsiininkuoripaloja
  • 6 kplkeltuaista

Kuorrutus

  • 4 kplpiparkakkuja (ohuita)
  • 2 rklfariinisokeria

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Lisää kanelitanko, neilikat ja inkivääri.

Pese appelsiini huolellisesti, kuori sen oranssi kuori kuorimaveitsellä ja lisää kerma-maitoon.

Kiehauta sekoittaen ja nosta kattila liedeltä.

Jäähdytä 15 minuuttia. Siivilöi kerma-maito.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki sähkövatkaimella.

Kaada kerma-maito munien joukkoon, samalla pienimmällä teholla vatkaten.

Nosta 6 uuninkestävää annosvuokaa tai kahvikuppia isoon uunivuokaan tai uunipannuun.

Jaa vanukasseos annosvuokiin. Kaada niiden ympärille kiehuvaa vettä vuokien puoliväliin saakka.

Kypsennä 150-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 60 minuuttia, kunnes vanukkaat ovat hyytyneet. Jäähdytä.

Voit tehdä vanukkaat tähän asti päivää ennen tarjoilua ja säilyttää ne jääkaapissa. Kuorruta vanukkaat ennen aterian alkua.

Murskaa piparkakut pakastepussissa kaulimella jauheeksi. Lisää pussiin fariinisokeri ja sekoita. Leikkaa pussista kulma pois.

Nosta piparkakkumuotti vanukkaan pinnalle ja annostele piparimurska muotin läpi.

Paahda piparkakkubruleiden pinta nopeasti rapeaksi grillivastusten alla. Tarkkaile koko ajan, ettei sokeri pääse palamaan.

Koristele piparkakkubruleet tomusokerilla ja appelsiininkuorisuikaleilla.

Vinkki!

•Yli jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä