4,3(9)
Piparkakkubrûléet
kasvis
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Pehmeä brûlée saa kaverikseen rapsakat piparkakut! Upota lusikkasi ihanaan piparkakkubrûléeseen ja nauti.
Julkaistu 5.12.2011
Maku
Reseptin ainekset 6 annosta
3 dlkuohukermaa
2 dlkevytmaitoa
1 dlsokeria
1 kplkanelitankoa
1/2 tlneilikkaa (kokonaisia)
1/2 tlinkivääriä
2 rklappelsiininkuoripaloja
6 kplkeltuaista
Kuorrutus
4 kplpiparkakkuja (ohuita)
2 rklfariinisokeria

Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Lisää kanelitanko, neilikat ja inkivääri.

Pese appelsiini huolellisesti, kuori sen oranssi kuori kuorimaveitsellä ja lisää kerma-maitoon.

Kiehauta sekoittaen ja nosta kattila liedeltä.

Jäähdytä 15 minuuttia. Siivilöi kerma-maito.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki sähkövatkaimella.

Kaada kerma-maito munien joukkoon, samalla pienimmällä teholla vatkaten.

Nosta 6 uuninkestävää annosvuokaa tai kahvikuppia isoon uunivuokaan tai uunipannuun.

Jaa vanukasseos annosvuokiin. Kaada niiden ympärille kiehuvaa vettä vuokien puoliväliin saakka.

Kypsennä 150-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 60 minuuttia, kunnes vanukkaat ovat hyytyneet. Jäähdytä.

Voit tehdä vanukkaat tähän asti päivää ennen tarjoilua ja säilyttää ne jääkaapissa. Kuorruta vanukkaat ennen aterian alkua.

Murskaa piparkakut pakastepussissa kaulimella jauheeksi. Lisää pussiin fariinisokeri ja sekoita. Leikkaa pussista kulma pois.

Nosta piparkakkumuotti vanukkaan pinnalle ja annostele piparimurska muotin läpi.

Paahda piparkakkubrûleiden pinta nopeasti rapeaksi grillivastusten alla. Tarkkaile koko ajan, ettei sokeri pääse palamaan.

Koristele piparkakkubrûleet tomusokerilla ja appelsiininkuorisuikaleilla.

Vinkki!

Yli jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja.

Kommentoi »