Piparkakku-suklaakakku

3 h
4.3
2

Piparkakku-suklaakakku

Talven ehdoton hittikakku, suklaakakku piparinmaulla höystettynä ja vaniljatuorejuustolla täytettynä sekä tietenkin täyteläisellä suklalla kuorrutettuna.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Kakkutaikina

  • 7 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlvoita (sulatettuna)
  • 3 dltäysmaitoa (Arla luomu)
  • 2 dlkahvia (vahvaa)
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlruokasoodaa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 2 dlkaakaojauhetta (Van Houten)
  • 1 tlomenaviinietikkaa

Suklaakuorrute

  • 3 dlsokeria
  • 1 1/2 dlkaakaojauhetta (Van Houten)
  • 6 kplmunaa
  • 500 gvoita
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dltäysmaitoa (Arla luomu)
  • 1 1/2 dlkermaa

Tuorejuustotäyte

  • 100 gvoita
  • 3 dltomusokeria
  • 1 rklvettä
  • 400 gtuorejuustoa (vaniljan makuista)

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN2 h
PASSIIVINEN1 h

Valmistetaan pitsi purkissa olevan ohjeen mukaan. Ohjeet hiukan vaihtelevat eri merkkien kesken. Valmistetaan kakkutaikina. Voidellaan kakkuvuoka (20cm) voilla ja päällystetään leivinpaperilla. Valmistetaan vahva kahvi, sulatetaan voi ja sekoitetaan omenaviinietikka maitoon. Sekoitetaan nesteet kananmunien kanssa ja lisätään hyvin keskenään sekoitetut kuivat aineet nopeasti sekoittaen. Kaadetaan taikina vuokaan ja paistetaan uunin alatasolla 170 asteessa tunnin verran. Testataan tikulla kypsyys niin, ettei kakkua pidetä uunissa liian kauaa. Hiukan jäähtynyt kakku kumotaan ja annetaan jäähtyä. Pidetään leivinpaperi ympärillä, ettei pääse kuivumaan. Valmistetaan täyte sekoittamalla tomusokeri voin kanssa, lisätään vesi ja lopuksi tuorejuusto. Leikataan jäähtynyt kakku viiteen osaan ja täytetään tuorejuustotäytteellä. Keitetään suklaakuorrute. Sekoitetaan keskenään kattilassa sokeri, kaakaojauhe, kerma, maito sekä keltuaiset. Kuumennetaan rauhallisesti kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Annetaan jäähtyä hyvin. Vatkataan mahdollisimman kylmä voi vaahdoksi ja lisätään täysin jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, sitten 2 valkuaista yksitellen vatkaten ja lopuksi vanilliinisokeri. Kuorrutetaan kakku suklaalla, tasataan sivut ja päällinen kuumalla veitsellä ja kiinnitetään päälle pitsi. Pursotetaan lopusta suklaasta koristeita ja koristellaan kakku ruusulla ja höyhenellä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä