Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ihana joulukakku

Piparkakku-porkkanakakku paksulla kuorrutuksella – piparitaikinapalat tekevät kakusta erityisen mehevän

2 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 30 min

Piparkakku-porkkanakakun salaisuus on piparitaikinapaloissa, jotka sulavat kakkuun meheväksi yllätykseksi. Tuorejuustokuorrutteesta tulee kakun päälle talvinen hanki.

8.11.2024
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
½ pkt (250 g)
valmista piparkakkutaikinaa (paista lopputaikina koristepipareiksi)
3 dl
porkkanaraastetta
150 g
voita tai margariinia
3
munaa
3 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
2 tl
kuivattua inkivääriä
Kuorrutus
2 dl
maitoa
1 ps (90 g)
vaniljanmakuista kakkumoussejauhetta ( Dr. Oetker)
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
½ tl
piparkakkumaustetta
Pikeeri
1
valkuainen
3 dl
tomusokeria
Koristelu
1 dl
kookoshiutaleita
½
granaattiomenan siemenet
piparkakkuja ja kuivattuja hedelmiä
pari oksaa rosmariinia

Piparkakku-porkkanakakku − ohje:

  1. Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikina kahteen osaan. Pilko toinen puoli pieniksi kuutioiksi. Paista lopusta taikinasta kakun päälle pipareita koristeeksi.
  2. Kuori porkkanat ja raasta raastimen pienellä terällä.
  3. Sulata rasva. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset.
  4. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
  5. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, voitele ja jauhota vuoan sisäpinnat. Kaada kolmannes taikinasta vuokaan ja laita pinnalle puolet piparkakkutaikinakuutioista. Lisää kolmannes taikinasta, loput piparitaikinakuutiot ja lopulta päälle loppu taikina.
  6. Paista 200 asteessa 30–40 minuuttia, kakun paksuudesta riippuen. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
  7. Laita jääkaappikylmä maito kulhoon, lisää moussejauhe ja vatkaa kovaksi vaahdoksi, noin 3 minuuttia. Lisää joukkoon tuorejuusto ja piparimausteet, sekoita hyvin. Säilytä kakun kuorrutetta jääkaapissa koristeluun asti.
  8. Yhdistä kulhossa pikeerin ainekset ja lusikoi seos pursotuspussiin. Paista piparkakut ja koristele ne jäähtyneenä.
  9. Levitä paksu kerros kuorrutetta jäähtyneelle kakkupohjalle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Koriste kakku granaattiomenansiemenillä, koristelluilla piparkakuilla, kuivatuilla hedelmillä ja rosmariinin oksilla.

Vinkit!

  • Saat piparkakku-porkkanakakusta korkean kuten kuvassa, kun paistat sen noin 18 cm:n vuoassa.
  • Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa ikisuosittu Tiinan mehevä porkkanakakku!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt