


Ihana joulukakku
Piparkakku-porkkanakakku paksulla kuorrutuksella – piparitaikinapalat tekevät kakusta erityisen mehevän
2 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 30 min
Piparkakku-porkkanakakun salaisuus on piparitaikinapaloissa, jotka sulavat kakkuun meheväksi yllätykseksi. Tuorejuustokuorrutteesta tulee kakun päälle talvinen hanki.
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
½ pkt (250 g)
valmista piparkakkutaikinaa (paista lopputaikina koristepipareiksi)
3 dl
porkkanaraastetta
150 g
voita tai margariinia
3
munaa
3 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
2 tl
kuivattua inkivääriä
Kuorrutus
2 dl
maitoa
1 ps (90 g)
vaniljanmakuista kakkumoussejauhetta ( Dr. Oetker)
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
½ tl
piparkakkumaustetta
Pikeeri
1
valkuainen
3 dl
tomusokeria
Koristelu
1 dl
kookoshiutaleita
½
granaattiomenan siemenet
piparkakkuja ja kuivattuja hedelmiä
pari oksaa rosmariinia
Piparkakku-porkkanakakku − ohje:
- Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikina kahteen osaan. Pilko toinen puoli pieniksi kuutioiksi. Paista lopusta taikinasta kakun päälle pipareita koristeeksi.
- Kuori porkkanat ja raasta raastimen pienellä terällä.
- Sulata rasva. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset.
- Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, voitele ja jauhota vuoan sisäpinnat. Kaada kolmannes taikinasta vuokaan ja laita pinnalle puolet piparkakkutaikinakuutioista. Lisää kolmannes taikinasta, loput piparitaikinakuutiot ja lopulta päälle loppu taikina.
- Paista 200 asteessa 30–40 minuuttia, kakun paksuudesta riippuen. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
- Laita jääkaappikylmä maito kulhoon, lisää moussejauhe ja vatkaa kovaksi vaahdoksi, noin 3 minuuttia. Lisää joukkoon tuorejuusto ja piparimausteet, sekoita hyvin. Säilytä kakun kuorrutetta jääkaapissa koristeluun asti.
- Yhdistä kulhossa pikeerin ainekset ja lusikoi seos pursotuspussiin. Paista piparkakut ja koristele ne jäähtyneenä.
- Levitä paksu kerros kuorrutetta jäähtyneelle kakkupohjalle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Koriste kakku granaattiomenansiemenillä, koristelluilla piparkakuilla, kuivatuilla hedelmillä ja rosmariinin oksilla.
Vinkit!
- Saat piparkakku-porkkanakakusta korkean kuten kuvassa, kun paistat sen noin 18 cm:n vuoassa.
- Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa ikisuosittu Tiinan mehevä porkkanakakku!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
