Piparkakkupannukakut
kasvis
Muhkeat amerikkalaistyyliset pannukakut maistuvat ihanilta piparkakkumausteilla maustettuina. Lusikoi päälle kermavaahtoa ja vaahterasiirappia - ja nautiskele kaikessa rauhassa!

Reseptin ainekset 6 annosta
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1 rklsokeria
1/2 tlsuolaa
2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1/4 tlinkivääriä
1/8 tlmuskottipähkinää
1/8 tlneilikkaa
3 dltäysmaitoa
1 kplkananmuna
2 rklvoita (sulatettuna + voita paistamiseen)
1 dlsuklaahippuja
Tarjoiluun
2 dlkuohukermaa
vaahterasiirappia
4 kplpiparkakkuja (murennettuna)
Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola, leivinjauhe ja mausteet. Vatkaa kevyesti eri kulhossa kananmuna, maito ja voisula. (Voit sulattaa voin näppärästi paistinpannulla, jonka voit kuumentaa samalla valmiiksi jo pannukakkujen paistamista varten.)
Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sekoita taikinaan suklaahiput.
Paista pannukakut paistinpannulla reilulla keskilämmöllä pienessä määrässä voita molemmin puolin. Pannukakku on valmis käännettäväksi kun se keskiosa alkaa kuplia. Paista kaikki pannukakut.
Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Lusikoi kermavaahtoa pannukakkujen päälle. Viimeistele vaahterasiirapilla ja piparkakkumurulla.
Voit käyttää mausteiden tilalta noin teelusikallisen valmista piparkakkumaustetta!