Piparkakku-kakku

1 h 35 min
4.5
7

Piparkakku-kakku

Jouluinen kakku yhdistelee maistuvia elementtejä.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

  • 200 gsokeria
  • 3 kplkananmunaa
  • 200 gsulaa voita
  • 1 dlappelsiinin mehua
  • 200 gvehnäjauhoja
  • 1,5 tlleivinjauhetta
  • 400 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)
  • 40 gmantelirouhetta
  • 230 gappelsiinimarmeladia (paistonkestävää)

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Valmista kakkutaikina vaahdottamalla sokeri ja kananmunat. Lisää sula voi. Sekoita joukkoon appelsiinimehu ennen jauhojen ja leivinjauheen siivilöimistä mukaan.

Kaulitse piparitaikina noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi. Painele se voideltuun vuokaan pohjalle ja leikkaa pois yli menevät reunat.

Ripottele pohjalle mantelirouhetta. Levitä rouheen päälle paistonkestävää appelsiinimarmeladia. Kaada päälle kakkutaikina.

Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia, jonka jälkeen paistolämpötila lasketaan 150:een asteeseen. Paista kakkua tässä lämmössä vielä noin 15 minuuttia

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä