Maku

Piparkakku-aprikoosileivokset

1 h 10 min
5
0

Piparkakku-aprikoosileivokset

Piparkakku-aprikoosileivokset ovat kauniita kuin korut! Leivokset saavat pohjansa piparitaikinasta ja täytteekseen kermaisen aprikoosirahkan. Sokerimassa ja koristerakeet tekevät leivoksesta juhlapöydän kruunun!
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Leivospohjat

  • 500 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)

Täyte

  • 200 gkuivattua aprikoosia
  • 3 dlvettä
  • 3 dlkuohukermaa
  • 250 gmaitorahkaa
  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 tlvaniljasokeria

Pinnalle

  • 250 gsokerimassaa (valkoista)

Lisäksi

  • 20 leivosvuokaa (Bruno)
  • värillisiä sokerigeelejä (Dr.Oetker)
  • koristerakeita

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN20 min

Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina paksuhkoksi (noin 3 mm) levyksi. Ota taikinasta piparkakkumuotilla 20 piparkakkua (Ø noin 10 cm). Käännä metallinen 12 kappaleen muffinipelti ylösalaisin. Asettele piparkakut paperivuoilla vuorattujen muffinipellin kohoumien päälle niin, että paistuessaan ne jäävät kupin muotoon.

Paista leivospohjat kahdessa erässä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin. Nosta leivospohjat pelliltä ja irrota niistä paperivuoat.

Kaada aprikoosit kattilaan ja lisää vesi. Keitä aprikooseja 20–30 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Jäähdytä. Soseuta aprikoosit.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja aprikoosisose (noin 2 dl). Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi ja lisää täytteeseen. Mausta vaniljasokerilla.

Täytä leivokset reunaan saakka ja tasoita pinta. Nosta leivokset kylmään.

Kauli sokerimassa levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkukuvioita (Ø noin 6 cm). Koristele kuviot koristerakeilla. Käytä koristeiden kiinnitykseen sokerikuorrutetta tai koristelugeeliä. Nostele kuviot piparkakku-aprikoosileivosten päälle.

Tarjoa piparkakku-aprikoosileivokset jälkiruokana tai kahvipöydässä. Täytä leivoksia menekin mukaan, jos haluat että pohjat pysyvät rapeina.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä