Maku

Piparjuuriliha

1 h 45 min
0
0

Piparjuuriliha

MU
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Antti Sepponen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 800 gnaudan lapaa tai etuselkää
  • 10 dlvettä
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia
  • 1/4 kpljuuriselleriä
  • 100 gpiparjuurta
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 1 kpllaakerinlehteä

Kastike

  • 2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1 rklviinietikkaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 rklpiparjuurta (raastettuna)
  • 1 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
Poista lihasta mahdolliset kalvot ja huuhtele se. Pane liha kattilaan ja kaada vesi päälle. Veden tulee peittää liha. Kuumenna kiehuvaksi. Poista pinnalle muodostuva vaahto.
Lisää kiehuvaan veteen kuoritut ja paloitellut kasvikset sekä mausteet. Keitä, kunnes liha on kypsää eli noin 1 1/2 -2 tuntia.
Nosta liha kattilasta ja siivilöi liemi.
Kuumenna rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot. Sekoita ja anna kuohahtaa. Lisää 4 desiä lihan keitinlientä koko ajan hyvin sekoittaen. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää mausteet ja kerma. Anna kiehahtaa.
Lisää kastikkeeseen suupaloiksi paloitellut lihat. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa piparjuurta, suolaa ja pippuria.
Tarjoa piparjuurilihaa peruna-juuressoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä