Maku

Piparjuuri-sinappisilakat

28 h 25 min
0
0

Piparjuuri-sinappisilakat

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 1/2 dlvettä
  • 1/2 dlväkiviinaetikkaa
  • 250 gsilakkafileitä
  • 1/2 dlsinappia
  • 2 rklsokeria
  • 3 tlpiparjuuritahnaa
  • 1/2 rklviinietikkaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria (rouhittuna)
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)
  • 3/4 dlruokaöljyä
  • 1 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

28 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN28 h

Sekoita vesi ja väkiviinaetikka kulhossa. Poista silakkafileistä nahka vetäisemällä. Nosta fileet etikkaliemeen. Anna fileiden marinoitua jääkaapissa noin 4 tuntia.

Sekoita toisessa kulhossa sinappi, sokeri, piparjuuri, viinietikka, suola ja pippurit. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi yrttisilput.

Valuta silakkafileet hyvin marinadista. Lado fileet puhtaaseen, kannelliseen purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa. Käännä kansi kiinni ja kääntele purkkia, jotta kaikki fileet uivat varmasti kastikkeessa. Anna piparjuuri-sinappisilakoiden maustua jääkaapissa vuorokausi tai pari.

Maistele piparjuuri-sinappisilakoita keitettyjen perunoiden ja hyvän ruisleivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä