Kotivinkki

Suloista piparkakun tuoksua kuusen alle! Makoisat piparitoffeet valmistuvat vähällä vaivalla ja hurmaavat saajansa ikihyviksi

2 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h 30 min
Makeat piparitoffeet tehdään pieniin leivosvuokiin. Ripottele namien pinnalle piparimurua. ­Säilytä toffeita jääkaapissa ja nosta tarjolle pienissä erissä. Tahmeat toffeenamit sopivat mainiosti myös herkkulahjaksi.
KA
5
0
Julkaistu: 25.11.2021


Ainekset (Noin 30 kpl)

  • 200 gvalkosuklaata
  • 3 dlsokeria
  • 3 dlkuohukermaa
  • ½ dlsiirappia
  • 50 gvoita
  • 2 tlpiparkakkumaustetta

Koristelu

  • 10piparkakkua
Tulosta

Piparitoffeet valmistuvat näin:

  1. Raasta valkosuklaa. Mittaa sokeri, kerma, siirappi ja voi kattilaan. Kuumenna hiljalleen sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Nosta kattila liedeltä ja lisää valko­suklaa ja piparkakkumauste. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa seosta pari minuuttia voimakkaasti tai kunnes seos on hieman kuohkeutunut.
  2. Jaa toffeemassa karkkimuotteihin pikkulusikalla tai pursotinpussilla. Murskaa piparit hienoksi jauheeksi ja ripottele namujen päälle. Anna piparitoffeiden jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Kommentoi »