Maku

Piparipuffetit

7 h 20 min
5
0

Piparipuffetit

Pehmeät piparinmakuiset jäätelökeksit täytetään inkiväärisellä vaniljajäätelöllä. Piparipuffetit vaativat hieman aikaa ja vaivaa, mutta puraisu ihanasta jäätelöherkusta palkitsee!
Teksti Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

Jäätelötäyte

  • 495 gkermajäätelöä (tiivistä, esim. Pingviini vanilja, pahvipakkaus)
  • 3 kplhillottua inkivääriä

Keksit

  • 125 gvoita
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlpiparkakkumaustetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/4 dlsiirappia
  • 1 kplmunaa

Tee näin

7 h 20 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN6 h 30 min

Anna jäätelön pehmentyä puolisen tuntia jääkaapissa. Leikkaa inkiväärit pieniksi paloiksi.

Sekoita jäätelö ja inkivääripalat kulhossa. Nosta jäätelö takaisin pakastimeen jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, kunnes se on täysin kovettunut.

Valmista keksit. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.

Yhdistä kuivat aineet. Sekoita voi-sokerivaahtoon siirappi, muna ja kuivat aineet. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi, uunipellin (noin 48 cm x 36 cm) kokoiseksi levyksi. Jos haluat, voit tehdä levyyn puffetmaisia koloja esimerkiksi varrastikulla.

Paista 180-asteisessa uunissa 8–9 minuuttia. Keksin kuuluu olla juuri ja juuri kypsää, ja hyvin pehmeää, sillä se kovettuu pakastimessa.

Leikkaa lämmin keksilevy terävällä veitsellä 30:ksi suorakaiteen muotoiseksi keksiksi. Anna keksien jäähtyä täysin.

Kokoa piparipuffetit kelmupalan päälle. Nosta keksin päälle pallo jäätelöä ja paina toinen keksi kanneksi. Kääri keksit yksitellen kelmuun. Toimi nopeasti, ettei jäätelö ehdi sulaa. Pakasta piparipuffetteja vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä