4,6(5)
Piparimutakakku – lumoavan valkosuklainen jouluherkku saa makua piparkakkumurusta ja appelsiininkuoresta
Kasvis
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Valkosuklainen piparimutakakku maistuu parhaalta lämpimänä raikkaiden marjojen ja jäätelön kanssa. Mikäli pidät enemmän tummasta mutakakusta, vaihda valkosuklaa tummaan suklaaseen. Kurkkaa nopea ja helppo resepti!
17.12.2021
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
8 annosta
100 g voita
200 gvalkosuklaata
½ dlsokeria
3munaa
1 tlappelsiininkuoriraastetta
2 dlvehnäjauhoja
1 dl (50g)piparkakkumurua
1 tl leivinjauhetta
Lisäksi
piparkakkujäätelöä
karhunvatukoita tai muita marjoja
appelsiininkuorisuikaleita

Näin leivotaan piparimutakakku:

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa joko mikrossa välillä sekoittaen tai liedellä kattilassa. Kuumenna vain sen verran, että suklaa sulaa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
  2. Lisää sokeri, munat ja appelsiininkuoriraaste, sekoita hyvin.
  3. Jauha piparkakut hienoksi muruksi. Lisää jauhot, piparkakkumuru ja leivinjauhe taikinaan, se koita tasaiseksi.
  4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Levitä taikina vuokaan.
  5. Paista kakku uunin keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia. Mutakakku saa jäädä sisältä pehmeäksi.
  6. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa. Irrota vuoan reunaosa ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
  7. Tarjoa kakku piparkakkujäätelön ja marjojen kanssa
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo