Piparimutakakku – lumoavan valkosuklainen jouluherkku saa makua piparkakkumurusta ja appelsiininkuoresta

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Valkosuklainen piparimutakakku maistuu parhaalta lämpimänä raikkaiden marjojen ja jäätelön kanssa. Mikäli pidät enemmän tummasta mutakakusta, vaihda valkosuklaa tummaan suklaaseen. Kurkkaa nopea ja helppo resepti!
KA
4.8
0
Julkaistu: 17.12.2021


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 100 g voita
  • 200 gvalkosuklaata
  • ½ dlsokeria
  • 3munaa
  • 1 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dl (50g)piparkakkumurua
  • 1 tl leivinjauhetta

Lisäksi

  • piparkakkujäätelöä
  • karhunvatukoita tai muita marjoja
  • appelsiininkuorisuikaleita
Tulosta

Näin leivotaan piparimutakakku:

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa joko mikrossa välillä sekoittaen tai liedellä kattilassa. Kuumenna vain sen verran, että suklaa sulaa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
  2. Lisää sokeri, munat ja appelsiininkuoriraaste, sekoita hyvin.
  3. Jauha piparkakut hienoksi muruksi. Lisää jauhot, piparkakkumuru ja leivinjauhe taikinaan, se koita tasaiseksi.
  4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Levitä taikina vuokaan.
  5. Paista kakku uunin keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia. Mutakakku saa jäädä sisältä pehmeäksi.
  6. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa. Irrota vuoan reunaosa ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
  7. Tarjoa kakku piparkakkujäätelön ja marjojen kanssa
Kommentoi »