Maku

Rullaa yhteen croissant- ja piparitaikinaa! Piparicroissantit ovat joulukauden hykerryttävin (ja helpoin) herkku

25 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
15 min
Nam, pipari piiloutui croissanttiin! Kauli valmista croissant- ja piparkakkutaikinaa päällekkäin ja rullaa uudenlaiset voisarvet aamiaiselle tai illanistujaisiin. Herkulliset piparicroissantit täytetään viikunaviipaleilla.
KA
0
0
Julkaistu: 4.12.2020


Reseptin ainekset (6 kpl)

  • 1 prk (240 g) valmista croissanttaikinaa (Danerolles)
  • 250 g valmista piparitaikinaa
  • 1muna voiteluun
  • 1 rklraesokeria
  • 1 tlkanelia
  • 2viikunaa
  • 1 rkltomusokeria
Tulosta

Piparicroissantit valmistetaan näin:

  1. Kauli piparitaikina noin 30 × 40 cm kokoiseksi levyksi vehnäjauhojen avulla.
  2. Avaa croissantpakkaus, levitä taikina ja leikkaa katkoviivoja pitkin kolmioiksi. Voitele taikinan pinta toiselta puolen kananmunalla, jotta se tarttuu paremmin piparitaikinaan. Painele croissanttaikina piparitaikinaan ja leikkaa kolmiot irti.
  3. Rullaa siten, että croissanttaikina jää päällimmäiseksi. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria sekä kanelia.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 12−15 minuuttia. Anna jäähtyä. Halkaise croissantit ja täytä ne viikunaviipaleilla. Viimeistele piparicroissantit tomusokerilla.

Kommentoi »