Maku

Pipari-val­ko­suklaa­pir­te­lö

10 min
5
3

Pipari-val­ko­suklaa­pir­te­lö

Sekoita kermaiseen pirtelöön piparkakkumuruja ja sulatettua valkosuklaata. Täydellinen talviherkku lapsille ja aikuisille!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 100 gpiparkakkuja
  • 100 gvalkosuklaata
  • 3 dlmaitoa
  • 1/2 lvaniljajäätelöä
  • 1 dlkuohukermaa

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Murenna piparkakut hienoksi jauheeksi. Laita keksimurut lautaselle.

Paloittele valkosuklaa keraamiseen tai metalliseen kulhoon, ja nosta se hyöryävän vesikattilan päälle. Sulata suklaa hitaasti alhaisella lämmöllä kunnes se on tasaista. Jätä muutama pala suklaata sulattamatta pinnalle ripoteltavaksi.

Kasta lasien reunat suklaassa ja piparkakkumuruissa. Nosta ne alaspäin lautaselle jähmettymään.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.

Soseuta vaniljajäätelö maidon kanssa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää loput keksimurut ja sulatettu suklaa pirtelön joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Kaada pirtelö laseihin ja lusikoi päälle kermavaahtoa. Ripottele pinnalle rouhittua valkosuklaata ja piparkakkumuruja.

Vinkki!

Jos haluat mausteisemman pirtelön, lisää joukkoon ripaus piparkakkumaustetta!
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä